Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea celor două fete din Caracal, susține că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, la descinderile de vineri dimineață din locuința sa, și că ar avea fracturi costale, afirmă avocatul din oficiu Alexandru Bogdan. Apărătorul a mai spus că Dincă "a avut remușcări și că a cedat presiunii psihice".

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

Dincă a fost scos din arest marți dimineață și dus la Curtea de Apel Craiova și la DIICOT. Pe rolul Curții de Apel Craiova figura judecarea contestaţiei formulate de Gheorghe Dincă la decizia de arestare preventivă. Între timp, bărbatul și-a retras contestația, după ce a recunoscut, duminică, uciderea celor două fete.

Alexandru Bogdan, avocatul din oficiu al bărbatului, a declarat, marți dimineață, că bărbatul și-a retras contestația după ce ar fi avut remușcări.

"A avut o noapte foarte grea dupa perchezițiile din prima zi. (...) A avut și niste remușcări față de ceea ce a făcut și a cedat pur și simplu presiunii psihice. De altfel, la audieri, în timpul descrierii faptelor (duminică, la audierile de la DIICOT - n.r) i s-a făcut rău", a afirmat avocatul lui Dincă.

El a mai spus că Gheorghe Dincă se plânge că a fost lovit cu picioarele de către anchetatori, la descinderile de vineri dimineață din locuința sa, și că ar avea fracturi costale. "Din declarațiile dânsului, la descinderile din 26 iulie, dimineața, dânsul a fost imobilizat, trântit la sol și lovit cu bocancii de anchetatori. A fost lovit în piept și spune că ar avea fracturi la stern și fracturi costale. Are dureri, a avut și la audieri și va fi dus la ivestigații medicale".

Gheorge Dincă a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nici o șansă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.