Mama Alexandrei a fost sunată de Gheorghe Dincă în momentul în care femeia era alături de un polițist ce venise la locuința ei să afle mai multe date despre dispariția fetei. Bărbatul i s-a adresat cu apelativul "mama soacră" și i-a spus că fata este bine și urmează să plece în Anglia "să facă bani", potrivit raportului Ministerului de Interne.

DincaFoto: Hotnews

Conform unor fragmente din raportul MAI publicat de Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei de 15 ani, joi, la ora 10.30, mama Alexandrei a primit un apel telefonic de la un bărbat care i s-a adresat cu apelativul "mama soacră”, spunându-i că el și fata sunt bine și urmează să plece în Anglia "să facă bani".

Discuția telefonică a avut loc în prezența unui polițist de la postul din Dobrosloveni. După finalizarea discuției, polițistul a sunat de mai multe ori la numărul de telefon de la care fusese apelată mama, însă fără niciun rezultat.

Ce a urmat după apelul telefonic al bărbatului

  • ora 10.30 - evenimentul a fost raportat Poliției Caracal, iar șeful postului de poliție a solicitat totodată dispunerea de măsuri în vederea punerii în urmărire națională a minorei.
  • ora 10.35 - dispecerul de serviciu de la Poliția Caracal a transmis către Poliția Olt solicitarea ca Alexandra să fie dată în urmărire națională.
  • ora 10.48 - un agent-șef adjunct a solicitat sprijin șefului Poliției Caracal pentru obținerea unor imagini de la camerele de supraveghere ale unui magazin Lidl din Caracal (deoarece exista informația că fata fusese văzută în zona respectivă, în seara de 24 iulie, la ora 22.00). ora 10.5 - șeful postului de poliție Dobrosloveni a luat legătura telefonic cu șeful Biroului Investigații Criminale, căruia i-a solicitat sprijin.
  • ora 11.04 - la Poliția Județeană Olt a fost primit raportul de eveniment de la Poliția Caracal privind dispariția Alexandrei Măceșanu.

La ora 11.05, adică la o jumătate de oră de la momentul telefonului dat de Gheorghe Dincă mamei Alexandei, fata a sunat prima dată la 112, spunând că a fost răpită și violată.

Au urmat alte două apeluri ale fetei la 112.

Datele aceluiași raport arată că în acest timp Gheorghe Dincă plecase la farmacie. Fata a transmis la 112 că bărbatul plecase să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini.

Tot atunci, respectiv în discuția purtată cu șeful Biroului Investigații Criminale, care la 11.29 a sunat-o pe Alexandra să obțină detalii suplimentare, fata a relatat că este sechestrată într-o casă. Fata a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o mașină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri și mai mulți câini - lup dezlegați.

"În continuare, polițistul a întrebat-o dacă are rețea internet pe telefonul de pe care vorbește și răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, șeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului și dacă poate să iasă din casă și din curte. Victima a răspuns că gardul este din metal de culoare roșie și nu poate ieși din încăperea respectivă întrucât este legată și afară sunt câini - lup. Conform raportului polițistului, în acest timp, pe fundal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul. De asemenea, victima a precizat că s-ar afla în cartierul Protoșeni din Caracal și că a fost violată de bărbat".

Raportul Ministerului de Interne va fi prezentat astăzi în ședința CSAT.