Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, a mers la farmacie în dimineața în care a ucis-o pe fata de 15 ani, potrivit raportului Ministerului de Interne, obținut de Mediafax. Când a revenit, a prins-o pe Alexandra apelând 112 și a lovit-o cu putere, iar fata ar fi căzut și a rămas inconștientă. Bărbatul a părăsit apoi locuința și timp de două ore s-a plimbat prin oraș, fiind surprins de camere video inclusiv când aruncă o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Gheorghe Dincă a sechestrat-o pe Alexandra miercuri, 24 iulie. Fata a fost dusă la casa de la ieșirea din Caracal și ținută într-un garaj.

Joi dimineață, Gheorghe Dincă a plecat la farmacie să cumpere niște creme pentru a trata rănile de la mâinile Alexandrei, așa cum ar fi spus chiar fata la 112. A reușit să apeleze numărul de urgență după ce a găsit unul dintre cele trei telefoane ale criminalului.

Fata a apelat de 3 ori 112 - la orele 11:05:07, 11:06:25 și 11:12:36.

În momentul ultimului apel, Gheorghe Dincă revenea acasă. De altfel, șeful demis al Poliției Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost "Vine, vine!", apoi apelul s-a întrerupt.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, agresorul a lovit-o cu putere pe fată, aceasta a căzut și a rămas inconștientă. Gheorghe Dincă ar fi părăsit apoi locuința și timp de două ore s-a plimbat prin oraș, fiind surprins de camere video inclusiv când aruncă o parte din bijuterii în curtea unui hotel din Caracal.

Conform acelorași surse, agresorul a stat în oraș între orele 12.00 și 14.00, apoi a revenit și a găsit-o pe fata decedată, după care i-ar fi ars cadavrul.

Agresorul și-a recunoscut abia duminică faptele. Într-o declarație anterioară dată anchetatorilor, acesta a spus că a fost la piață, iar apoi s-a apucat în curte de dezasamblat bucăți de motor. Bărbatul a justificat atunci focul făcut în curte spunând că a aprins mai multe haine ca să se protejeze de țânțari, după care s-a culcat, iar a doua zi s-a trezit cu polițiștii la ușă.