El a mai spus că va cere în CSAT premierului și miniștrilor de Interne și Justiției să găsească soluții concrete, inclusiv de modificare a legilor și a procedurilor.
În ședința CSAT, ministrul de Interne Nicolae Moga ar urma să prezinte raportul detaliat în cazul intervenției autorităților în cazul de la Caracal.
Luni, directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilca, a demisionat. El susținea că și-a dat demisia "pentru a nu afecta prestigiul instituției".
Opt poliţişti - cinci ofiţeri şi trei agenţi - sunt cercetaţi disciplinar pentru modul de intervenţie în perioada scursă de la dispariţia Alexandrei până la momentul la care anchetatorii au intrat în locuința victimei, vineri dimineață, la ora 6.00, la 19 ore la apelurile fetei la 112. De asemenea, a fost sesizat Parchetul în cazul polițistului de la IPJ Olt care a preluat apelul Alexandrei la 112.
"Pe parcursul verificărilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficienţe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine", preciza luni Ministerul de Interne.
În urma tragediei, au fost demiși șeful Poliției Olt, cei doi adjuncţi ai acestuia, șeful Poliţiei Caracal și adjunctul acestuia.
Alexandra, fata de 15 ani sechestrată, violată și ucisă de către Gheorghe Dincă, care o luase cu mașina la ocazie, a reușit să sune de 3 ori la 112, din locuința suspectului, anunțând că este sechestrată. Fata a sunat la 112 joi, primul apel fiind la ora 11.05, iar anchetatorii au intrat în locuință abia vineri, la ora 6.00. Poliția a acuzat STS că a furnizat trei adrese eronate și a durat câteva ore identificarea adresei și, în plus, a fost cerut mandat de percheziție, emis doar pentru ora 6.00. Anchetatorii au descoperit astfel că și Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, a fost ucisă de Gheorghe Dincă, tot după ce a luat-o cu mașina la ocazie. Duminică, bărbatul a recunoscut ambele crime.
În aceste zile, cei mai mulți și-au îndreptat privirea spre instituțiile statului. La ce protecție să te aștepți de la ele dacă, la locul crimei, statul român trimite un ministru cu mintea împiedicată, total aerian, și un șef de poliție, numit Ioan Buda, care, și fără să caște gura, se descrie singur. Omul (neamul) lui Daniel Buda de la Cluj Napoca, din banda politică a lui Traian Băsescu, omul lui Vasile Blaga, (și el promovat de Klaus Iohannis în Parlamentul Europei) așa sărac cu duhul cum s-a arătat pe micul ecran a condus și Poliția de frontieră și a ocupat funcții importante în Poliția Română, el avînd probleme grave de logică, gramatică și vorbire. Am văzut cine ne conduce, cine decide, cine dă dreptate. Ei ne reprezintă, ei ne apără interesele, ei le măsoară. Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a stat să aștepte răsăritul soarelui pentru a pătrunde în casa groazei, un procuror #Rezist, decorat de Laura Codruța Kovesi pentru dosare ratate la DNA, n-a apărut încă. N-a scos o vorbă. Este ținut departe pentru a nu declanșa o revoltă populară împotriva clanului procurorilor din România.
Credeți că este o diferență între cei doi de la Interne (Buda și Moga) și cei doi de la STS, aduși de Klaus Iohannis de la Sibiu pentru a ține sub control toate comunicațiile statului român? Aștept să-i văd vorbind și explicînd cum funcționează magistralele și cum sunt înregistrate convorbirile între oficialii statului roman. Și cum stabilesc ei cu faimoasele tablete rezultatele alegerilor!
Nenorocirea de la Caracal mă trimite cu gîndul la statul mafiot care poate fi întîlnit în mai multe orașe și comune din România. Polițiști, procurori, ofițeri de informații, directori și miniștri, articulații ale unei mafii politice, incurajati , sprijiniti inclusiv financiar de Iohannis.
Ar trebui să zăbovim mai serios pe ipoteza că facem un tărăboi cumplit pe seama democrației cînd, în fapt, cu o abilitate