Marcel Ciolacu a declarat, că nu crede că președintele Klaus Iohannis și-a ales cuvintele potrivite atunci când a spus că Guvernul ar fi vinovatul moral pentru crimele de la Caracal, deputatul PSD calificând ce s-a întâmplat drept „o grozăvie, o excepție”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cred că nu au fost niște cuvinte tocmai potrivite. Nu poate să fie cineva vinovat moral fiindcă e o grozăvie, e o excepție, totuși nu se întâmplă în fiecare zi în România așa ceva. E o tragedie pentru familie, nici nu vreau să mă gândesc și nici nu aș vrea să intru în amănunte”, a afirmat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, înaintea reuniunii CEx al PSD de luni seara, potrivit Mediafax.

Ciolacu a mai declarat că nu mai este necesară înființarea unei comisii de anchetă privind tragedia din Caracal, dat fiind faptul că este vacanță parlamentară. El a adăugat că nu vor putea fi puse întrebări în comisie, fiind deja o anchetă penală în curs.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susținând că toți cei care au greșit trebuie să fie sancționați, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituții.

”Instituții ale statului român nu au reușit de această dată să își facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viață. Este o realitate sumbră care, din nefericire, nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancționați. De la Interne, de la STS, din toate instituțiile care vor fi găsite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricât de severe și binemeritate ar fi, nu aduc viețile pierdute înapoi. Ce este însă obligatoriu să facem este să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii. (...) Și resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație de presă, duminică, la Cotroceni.