Vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor ajunge până la 34 de grade, în următoarele zile. De joi se răcește însă în toată țara, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni transmise luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

PloiFoto: AGERPRES

Prognoza pentru intervalul 29 iulie - 11 august:

BANAT

Vremea va fi în ușoară încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 29 de grade luni, până la 31 de grade miercuri. Va urma o răcorire, care va dura până la sfârșitul acestei săptămâni, când media maximelor termice va fi de 26 de grade. După 5 august, vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 28 și 30 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi asemănătoare - cea mai ridicată, de 19 grade, se va înregistra în jurul datei de 1 august, iar cea mai mică, de 14 grade, va fi în 5 august dimineața, dată după care, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va situa între 14 și 16 grade. În intervalele 2-4 august și 6-7 august se vor înregistra ploi.

CRIŞANA

Vremea va fi în ușoară încălzire, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 29 de grade în prima zi, până la 31 de grade pe 31 iulie. Va urma o răcorire, care va dura până la sfârșitul acestei săptămâni, când media maximelor termice va fi de 25 de grade. După 5 august, vremea se va încălzi din nou, iar până la finalul săptămânii vitoare temperaturile maxime vor avea, în medie, valori între 27 și 29 de grade. Evoluția mediei temperaturilor minime va fi asemănătoare - cea mai ridicată temperatură va fi de 19 grade, în jurul datei de 1 august, iar cea mai mică de 13 grade, pe 5 august dimineața. Ulterior, se va situa între 13 și 15 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Vor fi ploi pe arii mai extinse în intervalele 2-3 august și 6-7 august.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere până la 31-32 de grade marți și miercuri, apoi, în următoarele patru zile va scădea cu aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. Săptămâna viitoare, maximele termice nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 25 și 28 de grade. Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, în dimineața zilei de 1 august și un minim în dimineța de 5 august, când se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar ulterior se va menține în jurul a 13 grade până la sfârșitul celor două săptămâni. Vor mai fi ploi în intervalele 31 iulie-4 august și 6-9 august.

MARAMUREŞ

În primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade, apoi, până la finalul săptămânii, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 24 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare - cele mai ridicate medii ale lor, de 16-17 grade, se vor înregistra în primele cinci dimineți, iar cele mai coborâte, între 4 și 6 august, când nu vor mai depăși 12 grade, iar ulterior acestea se vor situa în jurul a 13 grade. Începând de marți vor fi ploi aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

În primele trei zile, media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade, apoi, până la finalul săptămânii, vremea se va răcori, iar această medie va scădea spre 26 de grade. În cea de-a doua săptămână nu vor mai fi variații termice semnificative, media maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție relativ asemănătoare - cele mai ridicate medii ale lor, de 18-19 grade, se vor înregistra în primele patru dimineți, iar cele mai coborâte între 4 și 6 august, când nu vor mai depăși 13 grade. Ulterior, acestea se vor situa în jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 2-4 august.

DOBROGEA

La începutul săptămânii, media temperaturilor maxime va crește spre 32 de grade, miercuri. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a săptămânii va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie, de 22 de grade, în dimineața de 1 august, iar cea mai mică, de 16-17 grade, în intervalul 4-6 august. Ulterior, temperatura va oscila ușor în jurul a 18 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în intervalul 1-4 august.

MUNTENIA

Până miercuri, media temperaturilor maxime va crește spre 34 de grade. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a săptămânii va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 30 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 20 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică, de 15-16 grade, în diminețile de 5 și 6 august, apoi aceasta va oscila ușor în jurul a 16 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în intervalul 31 iulie-4 august.

OLTENIA

Până miercuri, media temperaturilor maxime va crește spre 33 de grade. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a săptămânii va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie, de 20 de grade, în dimineața de 1 august, cea mai mică, de 14 grade, în dimineața de 5 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare pe 29 iulie și în intervalul 2-4 august.

LA MUNTE

Media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august și 21 de grade în 30 și 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului celor două săptămâni. Vor fi intervale cu ploi aproape în fiecare zi în următoarele două săptămâni.