O echipă de la Secția de Îndrumare și Control a Parchetului General a început verificări, luni, privind parcursul dosarului Caracal, începând cu Cristian Popescu, primul procuror care s-a ocupat de cazul uciderii Alexandrei și care nu ar fi permis intervenția Poliției înainte de ora 6.00 a zilei de vineri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat, luni, pentru HotNews.ro că este în derulare controlul dispus vineri de procurorul general Bogdan Licu la cele trei structuri de parchet care au gestionat dosarul privind dispariția fatei de 15 ani.

"Începând de astăzi se verifică întreg parcursul acestui dosar, la toate cele trei structuri de Parchet", au afirmat sursele citate. Primul vizat de aceste verificări este procurorul Cristian Popescu, care nu ar fi permis intervenția Poliției înainte de ora 6.00 a zilei de vineri. Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, demis între timp, a declarat vineri seara la Caracal, întrebat de ce nu au intervenit poliţiştii imediat ce au avut informaţii că Alexandra este în casa lui Gheorghe Dincă, că acest lucru s-a dorit, dar procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6.00.

Și Inspecția Judiciară a anunțat, luni, o anchetă în cazul magistraților implicați în instrumentarea dosarului Caracal, mai exact "pentru verificarea modului în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei".

Anchetatorii au descins la locuința principalului suspect în cazul crimelor de la Caracal vineri dimineață, la ora 6.00, la 19 ore de la apelurile Alexandrei la 112, motivând că mandatul de percheziție dat de procuror era pentru ora 6.00.

Procurorul general Bogdan Licu nu are "nicio explicație” de ce poliția și procurorii nu au intervenit în cazul tragediei din Caracal, în condițiile în care "undeva în jurul orei 1 (noaptea) s-a stabilit locația ucigașului”, dar echipa de anchetă a intrat în casă de-abia la 6 dimineața. "Undeva în jurul orei 1 (noaptea) s-a stabilit locația ucigașului”, iar anterior echipa de anchetă a „mai pătruns în alte trei locații” în condițiile în care „informațiile STS nu au fost foarte exacte”, a spus Licu, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În aceste condiții, polițiștii și procurorii "la 1 și jumătate s-au dus la judecător” unde "s-a obținut mandat de percheziție”, a continuat acesta, subliniind că, potrivit Constituției, organele de poliție pot interveni "fără autorizația instanței de judecată” în condițiile în care este vorba de „protejarea unei vieți”. „De ce-a așteptat, aceste lucruri trebuie lămurite. Efectiv nu am nicio explicație. Nu este absolut deloc în regulă ceea ce s-a întâmplat”, a subliniat Licu, care a precizat că succesiunea evenimentelor va face obiectul unei anchete interne.