Momentele emoţionante continuă luni la poarta casei lui Gheorghe Dincă, acuzat de uciderea Alexandrei, de 15 ani, și a Luizei, în vârstă de 18 ani, pe care le luase cu mașina la ocazie. La poarta locuinței suspectului din Caracal, oamenii au făcut un adevărat altar în memoria victimelor, iar un bărbat care a adus o coroană de flori, spunând că suntem cu toții vinovați de cele întâmplate.

Curtea suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

Oamenii continuă să meargă la locuința lui Gheorghe Dincă și să aprindă lumânări și candele.

Un bărbat a adus o coroană de flori şi a spus că are lacrimi în ochi: "Stăm ca niște nemernici toți”. "Președintele aseară spunea că PSD e de vină. Nu, și el e de vină, toți suntem de vină pentru că ne mor copiii și ei sunt pasivi, toți sunt pasivi, dezinteresați, toți politicienii. (...) Să ancheteze justiție, să ancheteze tot, STS”, a spus bărbatul, citat de Mediafax.

Alții au afișe cu mesajul "Alexandra este și copilul meu, cerem anchetă în justiție, cerem anchetă în STS”.

Ce au găsit anchetatorii după gardurile înalte de 3 metri: "E haos!"

"Casa Groazei", așa cum a fost numită locuința în care a stat Gheorghe Dincă, poate fi descrisă cu greu de către cei care au ajuns în interior. În curte sunt gropi adânci cimentate, iar în casă geamurile sunt zidite sau acoperite.

În spatele gardurilor înalte de 3 metri, așa acum a vrut criminalul să îi fie protejată casa de ochii curioșilor, procurorii au găsit geamuri zidite sau acoperite, haine aruncate peste tot, animale, bucăți de fier vechi, mizerie de nedescris.

Iar o mare întrebare este legată de gropile cimentate și ce s-ar putea ascunde în ele.

"Sunt gropi săpate și cimentate. Sunt cercetate pe rând. Se prelevează probe, pentru că zona poate fi contaminată, dintr-un pas greșit și lucrurile pot căpăta o altă turnură", a declarat procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu. "Nu pot să vă descriu. Sunt copaci, sunt animale, sunt lucruri aruncate unele peste altele, sunt camioane de haine vechi, care trebuie luate la mână și analizate, sunt gropi, nu știu de ce săpate. A fost atelier auto aici. Sunt lucruri îngrămădite, obiecte care nu ar avea ce să caute acolo. Vă dau un exemplu: o bârnă de lemn suspendată pur și simplu. Sunt lucruri care trebuie analizate, cercetarea la fața locului trebuie făcută în condiții legale”, a continuat Hosu.

O persoană care îl cunoaște de zeci de ani pe Gheorghe Dincă spune că acesta și-a construit casa cu mâna lui. "Era exact așa: Casa Groazei. Și o construise cu mâna lui"...

Anchetatorii se întorc luni la casa lui Gheorghe Dincă unde acesta a recunoscut că a ucis cele două fete pe care le răpise. În timpul audierilor, bărbatul le-a povestit procurorilor cum le-a omorât pe tinere. Ultima dintre ele, Alexandra, a fost ucisă când a fost descoperită cu telefonul de pe care sunase la 112.