O profesoară la Școala de Arte și Meserii din Dobrosloveni, comuna Alexandrei, spune că a mers de câteva ori la ocazie cu Gheorghe Dincă și că prefera să meargă cu el, pentru că "părea un om bătrân, serios”. "Nu am crezut niciodată că acest individ este un criminal. Și i-a căzut în mâini exact un copil cuminte", afirmă femeia, care a avut-o elevă pe Alexandra.

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

Olga Filip este instructor la Școala de Arte și Meserii din Slatina, care are și o filială la Dobrosloveni și a mers de multe ori cu ocazia luată de Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, Alexandra și Luiza.

"Eu la Dobrosloveni făceam activitatea cu copiii. Făceam naveta de la Caracal, că nu este distanță mare, iar când pierdeam microbuzul mergeam cu ocazia. Este un punct în Caracal de unde se ia ocazia, de lângă un sediu bancar situat pe șoseaua către Slatina. Și preferam să merg cu acest om pentru că era așa apropiat de vârsta mea. Ziceam că are peste 60 de ani, e om trecut prin viață. Și pe traseu era atent, concentrat pe volan. Nu asculta radio, nu încerca să lege discuții”, a afirmat Olga Filip, pentru Mediafax.

Femeia spune că singurele cuvinte pe care le-a schimbat cu Gheorghe Dincă erau legate de traseul pe care merge.

"Nu avea o mașină de taxi, ci o mașină personală. O mașină gri deschis. Când venea să ia la ocazie, întreba unde mergeți? Spuneam la Dobrosloveni și răspundea doar. Aceasta era singura comunicare. Eu aveam și un traseu scurt de 5-6 kilometri. Și am mers cu el de maximum de trei ori”, a mai spus femeia.

Olga Filip povestește că a cunoscut-o pe Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă.

"Nu am crezut niciodată că acest individ este un criminal. Și i-a căzut în mâini exact un copil cuminte. Alexandra era un copil liniștit, respectuos. Eu am cunoscut-o în gimnaziu. A venit doi ani la cursurile de cusut și țesut și era foarte implicată. Vorbea foarte frumos. Apoi, când a ajuns la liceu nu a mai venit pentru că a zis că are mult de învățat. Și într-adevăr învăța foarte mult. Am iubit-o pe această fată ca pe propriul copil. Sunt șocată de ceea ce i s-a întâmplat. Era o fată foarte puternică. Ea și dacă îi făcea un băiat ceva imediat îl capsa. Avea încredere în ea”, a mai spus Olga Filip.

Anchetatorii se întorc luni la casa lui Gheorghe Dincă unde acesta a recunoscut că a ucis cele două fete pe care le răpise. În timpul audierilor, bărbatul le-a povestit procurorilor cum le-a omorât pe tinere. Ultima dintre ele, Alexandra, a fost ucisă când a fost descoperită cu telefonul de pe care sunase la 112.