​Modificarea legii STS ar putea fi discutată luni în ședința coaliției PSD-ALDE programată să aibă loc la ora 10.00, la Palatul Victoria. Discuțiile au loc în contextul tragediei de la Caracal. Social-democrații ar urma și ei să se reunească în ședința Comitetului Executiv al partidului în cursul serii, începând cu ora 18.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va discuta cu Viorica Dăncilă, în ședința de luni a coaliției despre rectificarea bugetară, ALDE fiind nemulțumit că serviciile primesc jumătate de miliard în plus, și despre modificarea legii STS.

Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că temele pe care le va aborda cu premierul vizează posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul și Parlamentul, în contextul cazului din Caracal. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenție în cazuri precum cel din Caracal.

Totodată, președintele Senatului a spus că vor fi discuții și despre rectificarea bugetară, precizând că a văzut proiectul făcut de Ministerul de Finanțe și sunt tăieri la instituții sau ministere importante, la investiții și alte capitole, însă sunt majorări cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

„Mâine (luni - n.r.) cu doamna premier vom avea acest subiect de discutat foarte serios, pentru că eu nu cred că prioritatea României este finanţarea instituţiilor de forţă în statul român”, a explicat Tăriceanu.

CEx al PSD va avea loc luni de la ora 18.00, la sediul din Băneasa, conform unui anunț al partidului.

Pe fondul situației din Olt, președintele PSD a spus că a amânat Congresul partidului din 3 august, unde trebuia să fie lansat candidatul la prezidențiale, respectiv Viorica Dăncilă.