Procurorul șef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, spune că ancheta în cazul Caracal este dificilă deoarece este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru”. „Nu cred că se putea mai mult decât atât, mergem pe toate pistele”, a afirmat Hosu, potrivit Mediafax.

Gheorghe DincaFoto: Agerpres

Întrebată dacă s-au găsit dovezi care să contureze ipoteza unei crime, Georgiana Hosu a răspuns că „s-au făcut pași, însă informațiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău rudelor și oamenilor care sunt foarte apropiați de cele două victime. Haideți să încercăm să transmitem toate datele, dar să fim și oamenii în același timp”.

În ce privește căutarea indiciilor, procurorul șef adjunct al DIICOT a spus că este dificil deoarece este vorba despre o locație foarte mare „care trebuie luată la milimetru”.

„Încercăm să facem treaba cât se poate de bine și utilizând toate mijloacele de investigare specifice pe care le are și Parchetul și Poliția”, a adăugat Hosu.

Întrebată dacă faptul că principalul suspect nu este cooperant îngreunează sau nu ancheta, Hosu a răspuns că din punctul său de vedere nu: „până la urmă suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracțională”.

Jurnaliștii au insistat cu întrebarea legată de probe care să contureze eventualul omor, însă procurorul șef adjunct al DIICOT a spus doar „lăsați-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică și să comunicăm”.

„Colegii mei s-au mișcat foarte repede pe o cauză în care aveam foarte puține indicii din mai până în acest moment, nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut, dar dacă se putea până la urmă vom veni și vom recunoaște și asta. Haideți să strângem tot și pe urmă comunicăm, vedem și ce am făcut bine și ce nu”, a declarat Georgiana Hosu.

Întrebată, de asemenea, dacă s-au extins cercetările și în ceea ce privește alte eventuale cazuri de dispariție care pot fi similare cu cele două cazuri investigate, Hosu a spus: „ încercăm și o asemenea pistă, deocamdată importante în acest moment sunt cele două victime”.

Potrivit procurorului, rezultatele ADN vor aduce primele lămuriri.