În comuna de unde provine Alexandra, fata răpită în Caracal, nu există Poliție după ora 16.00, iar postul e închis și în weekend. În caz de nevoie, oamenii sună la 112, iar un echipaj poate ajunge și în aproximativ 30 de minute de la apel, spune primarul din Dobrosloveni, potrivit Mediafax.

PolitiaFoto: Politia Romana

Primarul comunei Dobrosloveni, Gheorghe Tudorașcu, a declarat că, din 2009, în comuna pe care o conduce postul de poliție este închis în weekend, iar în cursul săptămânii funcționează doar până la ora 16.00.

„În fiecare zi, la ora 16.00, toți lucrătorii care sunt pe timpul zilei, 3,4, pleacă acasă. Sunăm la 112 și se trimite un echipaj de la Osica, unde este permanență. Dacă prind barieră CFR la Fălcioiu ajung și în peste 30 de minute. Totul e închis și în weekend. Înainte erau lucrători permanent, era mai liniște. Înainte de 2009”, a declarat Tudorașcu.

Primarul spune că oamenilor, în cazul unui furt de exemplu, le este teamă să depună declarații.

„Lumea este reticentă să dea declarații pentru că nu există poliție și nu se poate interveni repede. Le este teamă oamenilor să sune la 112 pentru că se află cine a sunat și intră peste ei în casă”, a mai precizat primarul din Dobrosloveni.

În Dobrosloveni nu există poliție locală. Comuna are aproximativ 4.000 de locuitori.