Suspectul Gheorghe Dincă a negat că a luat-o cu mașina pe Alexandra, fata de 15 ani, spunând că și-a petrecut zilele de miercuri și joi, în mare parte, dezasamblând motoare vechi. Cu toate acestea, anchetatorii au găsit un cercel al Alexandrei în mașina suspectului, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Politia la locuinta suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

La perchezițiile domiciliare de vineri, de la casa lui Gheorghe Dincă, procurorii și polițiștii au găsit, în cenușa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană, au declarat surse apropiate anchetei.

Tot acolo se aflau trei inele, un lănțișor, două fragmente de lănțișoare accesorii, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezenta urme de ardere.

Sursele judiciare au mai spus pentru Mediafax că în autoturismul lui Gheorghe Dincă se afla un cercel pe care martora Măceșanu Tudorița le-a recunoscut ca aparținând fiicei sale Măceșanu Alexandra Mihaela.

În timpul audierilor de la DIICOT, suspectul a spus că nu o cunoaște pe fată și că nu a transportat-o cu autoturismul.

Miercuri, în ziua în care fata a fost luată la ocazie și apoi sechestrată și violată, Dincă a susținut că a mers în oraș, a cumpărat lapte și apoi a revenit acasă. Apoi a susținut că a dezasamblat piese și motoare până la prânz, când a mers în drumul spre Slatina să ducă o piesă unei persoane.

Apoi a afirmat că a revenit singur acasă și a dezasamblat motoare până la ora 22.00, când s-a culcat.

Legat de a doua zi, când Alexandra a sunat de 3 ori la 112 să anunțe că este sechestrată, Dincă Gheorghe spune că a fost la piață, iar apoi s-a apucat în curte de dezasamblat bucăți de motor.

Bărbatul a mai spus că seara, după ora 21.00, a dat foc în curte unor haine ca să se protejeze de țânțari, după care s-a culcat, iar a doua zi s-a trezit cu polițiștii la ușă.

Surse: Când s-a aflat potențialul autor, victima nu mai era în viață

Victima nu mai era în viață când s-a aflat potențialul autor, spun surse judiciare, citând raportul procurorului de caz în cazul Alexandrei, fata dispărută la Caracal. Mandatele s-au dat ofițerului de serviciu de la Poliție în jurul orei 3.15, acesta spunând că la Poliție nu mai e nimeni.

Surse judiciare care citează raportul procurorului de caz în cazul Alexandrei au declarat, pentru Mediafax, că s-au solicitat mandate de percheziție la adresa bănuitului și la alte două adrese, cu care acesta avea legături, în jurul orei 2.20.

„Localizarea a fost pe o arie mare, într-o zona cu câteva sute de case. La ora 2.00, când s-a aflat potențialul autor, victima nu mai era în viață. Cel mai probabil, după ce autorul a aflat că aceasta a sunat la 112, a turbat, a strâns-o de gât și a ars-o într-un butoi din curte. Singurele detalii date de fată au fost că vede pe geam un brad, un nuc, niște câini, o mașină si un gard roșu”, spun sursele citate.

Potrivit acestora, la ora 3.05 s-au luat mandatele de la Judecătorie și au fost date ofițerului de serviciu de la Poliție în jurul orei 3.15. „Acesta a susținut că la Poliție nu mai e nimeni din echipă”, adaugă sursele citate.