Mătușa Luizei Mihaela, fata dispărută în aceleași circumstanțe ca Alexandra, acuză polițiștii că atunci când mama și bunica fetei au mers la postul de la Coșoveni pentru a reclama dispariția, li s-a spus: „Lăsați, doamnă, că am mai avut cazuri și au găsit fetele după doi ani”.

Sediul IPJ OltFoto: ot.politiaromana.ro

Ștefania Cincă, mătușa Luizei Mihaela, fata dispărută în circumstanțe asemănătoare cu Alexandra, a declarat, pentru Mediafax, că mama fetei și bunica au mers de mai multe ori la postul de poliție din Coșoveni, pentru a reclama dispariția tinerei, însă oamenii legii nu le-au băgat în seamă.

„Cei de la Coșoveni, de la poliție, și-au bătut joc de ea (de mama Luizei – n.r.). I-au spus

Femeia a mai spus că nu s-a găsit absolut nimic ce ar fi aparținut nepoatei sale și nu are speranțe că va fi găsită.

„În cazul Luizei nu mai avem prea mari speranțe să o găsim. Fata a dispărut în urmă cu 3 - 4 luni și nu avem nicio veste despre ea. Acum și pe ea, și pe Alexandra le caută anchetatorii într-o baltă din apropiere. În cazul Luizei nu s-au găsit nici haine, nici bijuterii, nici nimic. Dar dacă fata era liberă, își suna mama. Ea cu mama ei aveau o relație foarte apropiată. Îi spunea și despre prietenii ei. A avut un iubit de care s-a despărțit în urmă cu câteva luni înainte să dispară”, a spus Ștefania Cincă, mătușa Luizei.

Potrivit femeii, Luiza a plecat de la Dioști, din județul Dolj, în Caracal, județul Olt, pentru a scoate 80 de lire, bani pe care îi trimisese mama ei pentru a-și cumpăra o pereche de adidași.

„Alexandra a plecat să scoată bani de la Caracal. I-a trimis mama ei 80 de lire să-și ia o pereche de adidași. Mama ei lucra în Anglia. În ziua respectivă a fost închis la acel oficiu. Era într-o duminică după amiaza. Nu circulau microbuzele atunci și a luat ocazia ca să se întoarcă acasă, dar nu a mai revenit ”, a spus Ștefania Cincă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că dosarul deschis pentru omor a fost declinat DIICOT Craiova, după ce procurorii de crimă organizată au comunicat că aveau indicii cum că părinții Alexandrei au fost sunați să li se spună că fata e bine și a plecat din țară. La Craiova era deschis un alt dosar, privind dispariția Luizei Mihaela, iar bunicul fetei a fost sunat de pe un număr privat și i s-a spus că fata este bine, în Elveția.

„DIICOT ne-a comunicat aseară (vineri seara - n.r.) că au indicii și începuseră urmărirea penală pentru o infracțiune din aprilie 2019, pe trafic de persoane. Aveau informații cum că familia victimei din dosarul nostru (dosarul Alexandrei – n.r.) a primit niște mesaje, fiind vorba de același mod de operare, ca și în dosarul lor, prin care se încerca să fie liniștită familia, cum că fata este bine și că ar fi plecat în străinătate”, a declarat Anca Anuța.

De asemenea, procurorii DIICOT aveau indicii că s-a folosit același autoturism atât în cauza cercetată de DIICOT Craiova, cât și în cazul de la Tribunalul Olt, privind dispariția Alexandrei.