Părinții Alexandrei au fost sunați joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine și a plecat din țară, au dezvăluit, sâmbătă, procurorii, potrivit Mediafax. În același fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveția.

DIICOTFoto: DIICOT

UPDATE 13.14 Mama Alexandrei a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat „ginerele” ei și i-a spus că fata este bine și va pleca în Belgia, potrivit unor surse judiciare.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că dosarul deschis pentru omor a fost declinat DIICOT Craiova, după ce procurorii de crimă organizată au comunicat că aveau indicii cum că părinții Alexandrei au fost sunați să li se spună că fata e bine și a plecat din țară.

La Craiova era deschis un alt dosar, privind dispariția Luizei Mihaela, iar bunicul fetei a fost sunat de pe un număr privat și i s-a spus că fata este bine, în Elveția.

„DIICOT ne-a comunicat aseară (vineri seara - n.r.) că au indicii și începuseră urmărirea penală pentru o infracțiune din aprilie 2019, pe trafic de persoane. Aveau informații cum că familia victimei din dosarul nostru (dosarul Alexandrei – n.r.) a primit niște mesaje, fiind vorba de același mod de operare, ca și în dosarul lor, prin care se încerca să fie liniștită familia, cum că fata este bine și că ar fi plecat în străinătate”, a declarat Anca Anuța.

De asemenea, procurorii DIICOT aveau indicii că s-a folosit același autoturism atât în cauza cercetată de DIICOT Craiova, cât și în cazul de la Tribunalul Olt, privind dispariția Alexandrei.

Potrivit anchetatorilor, persoana care a folosit autoturismul ar fi același cu cel care a luat-o pe Alexandra la ocazie.

Astfel, DIICOT Craiova, fiind primul organ de urmărire penală sesizat, a cerut dosarul pentru reunirea celor două cauze.