Suspectul crimei din Caracal, Gheorghe Dincă, a fost scos, vineri seară, din curtea unde ar fi ucis-o pe Alexandra, cu autospeciala Poliției, încercuită de jandarmi, care au făcut un culoar între sutele de oameni care protestează în fața casei, relatează Mediafax.

Sute de oameni protesteaza in fata casei suspectuluiFoto: Captura Digi 24

Puțin după ora 23.00, o autospecială a Poliției a ieșit din curtea unde locuiește Gheorghe Dincă, suspectul crimei din Caracal, mașina în care se afla acesta fiind încercuită de jandarmi.

Sute de protestatari au huiduit când a ieșit mașina Poliției, dar și când au ieșit anchetatorii din curtea lui Dincă.

La plecarea anchetatorilor, oamenii strânşi în faţa casei au creat o busculadă în jurul maşinilor, iar o persoană a aruncat cu ouă în jandarmii care păzeau intrarea şi a fost ridicată de poliţişti, relatează Agerpres.

Sute de oameni protestează, la ora transmiterii acestei știri, în fața locuinței suspectului, față de modul în care autoritățile au intervenit în acest caz.

Oamenii au adus cu ei coli albe pe care au scris „Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Dreptate pentru Alexandra”.

Printre oamenii strânşi se află şi mama fetei de 18 ani din judeţul Dolj care a dispărut în condiţii similare.

La faţa locului sunt prezente zeci de forţe de ordine ale Jandarmeriei şi Poliţiei.

Strada Craiovei a fost blocată de oameni în faţa imobilului percheziţionat şi traficul a fost deviat pe altă rută.

Gheorghe Dincă va fi condus, vineri noaptea, la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, după ce a rămas în casă, în timpul cercetărilor, timp de aproape 18 ore.

Alexandra, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa suspectului (un bărbat de 57 de ani, pe nume Gheorghe Dincă) vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Suspect este un bărbat de 57 de ani, pe nume Gheorghe Dincă, tată a trei copii și de profesie mecanic auto. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii, în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Totodată, anchetatorii încearcă să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de trei luni în zona respectivă și care era din județul Dolj.