Sindicatul polițiștilor Europol îi cere președintelui Klaus Iohannis să convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru a analiza situația din Poliția Română, unde „șefii nu fac nimic altceva decât să execute ordinul primit de la partid” și s-a ajuns chiar la momentul în care „siguranța națională este pusă în pericol”.

Sindicatul EuropolFoto: Facebook

„Este foarte grav ce se întâmplă. Siguranța națională este pusă în pericol și se impune convocarea CSAT și găsirea de soluții care să ducă neapărat la o reformă dreaptă a sistemului polițienesc”, afirmă vicepreședintele sindicatului, Ioan Cănărău, într-un mesaj postat pe Facebook.

„Ce se întâmplă în Poliția Română de ani de zile este un atentat la siguranța națională. Poliția română funcționează la cote de avarie”, afirmă acesta, acuzând că „șefii nu fac nimic altceva decât să execute ordinul primit de la partid sau din reflex în zona lor de confort, doi metri în jurul fotoliului, pur și simplu își încetează orice fel de activitate cerebrală și așteaptă ziua de salariu”.

În condițiile în care la „Parlament și la Guvern nu se dorește” o reformă a sistemului, sindicaliștii îi cer președintelui o întâlnire pentru a-și prezenta soluțiile.

Una dintre aceste soluții - emiterea unui „act normativ prin care toți polițiștii cu funcție de conducere să fie puși la dispoziție pe o perioadă determinată, două trei luni, timp în care să fie organizate concursuri la care să participe orice polițist, indiferent de gradul profesional”.