Federaţia Rusă este un aliat de încredere al Republicii Moldova, l-a asigurat ministrul apărării moldovean Pavel Voicu pe omologul său rus Serghei Şoigu cu ocazia vizitei pe care o efectuează vineri la Moscova, informează postul de televiziune Accent tv din Chişinău (apropiat socialiştilor proruşi) şi agenţia de presă rusă TASS, citate de Agerpres.

Pavel VoicuFoto: Facebook

'Rusia este un aliat de încredere al Republicii Moldova. Pentru noi acest lucru este foarte important. Astăzi pentru noi este de asemenea foarte important să ne menţinem stabilitatea, să întărim relaţiile de prietenie cu toate ţările şi să nu fim prieteni cu cineva împotriva altcuiva', a afirmat Pavel Voicu, fost consilier pentru misiuni speciale al lui Igor Dodon.

Ministrul apărării moldovean a mulţumit pe această cale conducerii Rusiei 'pentru sprijinul acordat în deblocarea crizei politice din (Republica) Moldova la începutul lunii iunie' şi a subliniat, de asemenea, că Rusia a fost prima ţară care a recunoscut actualul guvern de la Chişinău, compus din socialiştii proruşi şi Blocul ACUM (PAS plus PPDA), declarat proeuropean, demonstrând încă o dată că este un 'aliat de încredere pentru republica noastră'.

Potrivit TASS, miniştrii apărării rus Serghei Şoigu şi moldovean, Pavel Voicu, au abordat probleme legate de cooperarea militară dintre cele două ţări şi aspecte privind cooperarea tehnico-militară.