Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul Judecătoriei Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cazul fetei din județul Olt care ar fi fost ucisă, anunță Parchetul General.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Bogdan Dimitrie Licu, a dispus efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal privind modul în care s-a realizat supravegherea activității de cercetare penală în cauza privind decesul unei tinere din județul Olt. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciului de Îndrumare și Control", a transmis Parchetul General.

Rămășițe umane arse au fost găsite în locuința unui mecanic auto din Caracal, percheziționată vineri la șase dimineața, după dispariția a două tinere care au făcut autostopul. Ultima dintre ele, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri, iar joi a sunat la 112 să spună că este ținută captivă într-o casă. La adresa unde au fost făcute percheziții vineri au fost găsite și bijuterii care, din primele date, aparțin fetei de 15 ani. O altă tânără a fost dată dispărută în urmă cu câteva luni.

După apelul de joi la 112 al tinerei, Poliția a cerut sprijinul STS pentru a identifica locul exact, fiindu-i comunicat însă coordonate de pe o arie destul de mare, respectiv pentru trei locații care s-au dovedit a fi greșite și unde joi au fost făcute percheziții, fără niciun rezultat, potrivit reprezentanților Poliției Române.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis că fata de 15 ani a sunat de 3 ori la 112 în interval de 7 minute. La al doilea apel, în timpul discuției cu dispecerul de la poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla.