Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, anunță că a cerut un raport urgent referitor la procedura care a fost urmată în cazul fetei de 15 ani din Olt care ar fi fost ucisă, spunând că dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS.

Senator Nicolae MogaFoto: Senatul Romaniei

"Un caz cutremurător care sper să fie elucidat cât mai repede. Ancheta nu este încă finalizată și nu vreau să dau verdicte. Este prematur să mă pronunț acum cu privire la felul cum a fost gestionat apelul la 112 sau cum s-a făcut localizarea telefonului, dar evident toate aceste lucruri trebuie clarificate. Dacă într-adevăr se dovedește că au fost întârzieri în modalitatea de intervenție, cine este vinovat trebuie să plătească, indiferent că este de la Poliție sau de la STS", a transmis Nicolae Moga, noul ministru al Afacerilor Interne.

El a spus că nu acceptă minciuni, precizând că a cerut un raport "cât mai grabnic referitor la procedura urmată".

"Am solicitat Poliției Române să aloce toate resursele în acest caz pentru elucidarea cu celeritate a tuturor aspectelor. Deja, conducerea Poliției Române a trimis specialiști de la Institutul National de Criminalistică și de la Secția de Investigații Criminale la Caracal pentru a acorda sprijin polițiștilor de acolo. Solicit Poliției Române să comunice permanent pe această situație", a mai transmis Nicolae Moga.

Alexandra, fata de 15 ani din Olt dispărută în urmă cu o zi și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită. STS nu a reușit să localizeze corect apelul și a furnizat Poliției trei adrese eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a transmis că fata a sunat de 3 ori la 112 în interval de 7 minute. La al doilea apel, în timpul discuției cu dispecerul de la poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla.

Principalul suspect se numește Gheorge Dincă, are 57 de ani și este tată a 3 copii. Fiica omului trăiește în Timișoara, iar băieții sunt plecați la muncă în străinătate. Bărbatul figurează în acte ca fiind căsătorit, dar în realitate este despărțit de soția sa de mulți ani.