Secretarul general al PSD îl compară pe Klaus Iohannis cu Suleiman și pe Viorica Dăncilă cu Ștefan cel Mare, în contextul acuzațiilor că PSD ar fi făcut blat cu șeful statului: "Cum ar fi să vezi că vasluienii se aliniau în spatele lui Suleiman și se duceau să se bată cu Ștefan?".

Mihai FiforFoto: Agerpres

"Cum ar fi să vezi vasluienii că se aliniau în spatele lui Suleiman și se duceau să se bată pentru Suleiman împotriva lui Ștefan cel Mare? Cam așa ar fi și acum - să ne pomenim că ne aliniem în spatele lui Iohannis ca să ne batem cu premierul României. Ar fi o aiureală totală. Nici măcar cei care au lansat prostia asta nu cred că sunt foarte convinși de ce au spus. Dar în toată această perioadă o să avem parte de tot felul de glumițe de felul acesta”, a spus Mihai Fifor, aflat la Vaslui împreună cu liderul PSD, Viorica Dăncilă.

El a comentat astfel acuzațiile privind un blat între PSD și Klaus Iohannis. Despre acestea a vorbit și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

"Mă refer la o singură istorioară care circulă aici, că de data aceasta Partidul Social Democrat a făcut un blat cu Iohannis. Las la o parte definiția blatului, cred că are o origine în zona aceasta a jocurilor de fotbal sau ceva de genul ăsta, sau la bucătărie, dar conotația e cea din zona jocurilor de fotbal și țin să menționez lucrul acesta pentru că mă gândesc la cât de ticăloși sunt unii, care lansează în permanență și alimentează această chestiune și la cât cred ei că sunt de proști alții ca să creadă acest lucru. Ce fel de blat am putea noi să facem sau candidatul nostru cu domnul Iohannis?", a spus Dumitru Buzatu.

Liderii PSD se află în aceste zile într-un turneu prin filialele din Moldova.