Jandarmii din județul Harghita au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru îndepărtarea unei ursoaice și a puiului ei de pe străzile stațiunii Băile Tușnad. Intervenția a fost îngreunată de faptul că în zonă se aflau turiști preocupați de filmarea urșilor, spun reprezentanții IJJ Harghita, scrie Mediafax.

112Foto: Facebook/ ISU Constanta

Jandarmii din Harghita au fost alertați, în noaptea de joi spre vineri, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că în stațiunea Băile Tușnad a fost semnalată prezența unei ursoaice și a puiului ei. O patrulă s-a deplasat în zona indicată, dar nici ursoaica și nici puiul nu au fost găsiți.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, pentru că pe străzile din stațiune erau turiști, jandarmii au hotărât să continue căutările.

În cele din urmă, ursoaica și puiul au fost găsiți în zona celor două biserici din stațiune, iar jandarmii au reușit îndepărtarea lor înspre pădure, din zona în care se adunaseră turiștii.

„Dificultatea misiunii a fost dată în principal de faptul că în zonă se aflau turiști ce erau preocupați de filmarea ursoaicei și a puiului ei”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Harghita.

Aceștia le recomandă cetățenilor să nu încerce să fotografieze animalele sălbatice și în toate situațiile să apeleze la 112, să nu încerce să intervină pentru îndepărtarea urșilor.