Președintele Klaus Iohannnis a convocat ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru marți, 30 iulie, de la ora 13.00, pentru a da avizul asupra rectificării bugetare, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Sedinta CSATFoto: Presidency.ro

Rectificarea bugeră ar putea fi aprobată în luna august, în condițiile în care ședința CSAT va avea loc săptămâna viitoare, a declarat joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"Aprobarea în Guvern ține de pasul de trecut cu CSAT. Ședința va fi săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc pe 31 iulie, pentru că mai sunt pași, Consiliul Fiscal, CES. Poate următoarea săptămână”, a spus ministrul.

El a precizat că proiectul va fi pus în dezbatere publică la începutul săptămânii viitoare.

"O să discutăm toți colegii miniștri, la aceeași masă”, a răspuns Teodorovici afirmațiilor președintelui ALDE Călin-Popescu Tăriceanu legate de faptul că miniștrii ALDE nu au fost chemați la discuții privind rectificarea și că ALDE ar putea să nu voteze proiectul. ”Se alintă colegii noștri”, a comentat ministrul Finanțelor.

Tot joi, premierul Viorica Dăncilă a spus că Guvernul așteaptă prima ședință a CSAT pentru a primi aviz pe rectificarea bugetară care se află în lucru. De asemenea, ea a susținut că Guvernul se menține în ținta de deficit bugetar: "Așteptăm avizul CSAT pentru a aproba rectificarea bugetară prima dată. Da, menținem ținta de deficit bugetar".