Fostul primar PSD al Focşaniului Decebal Bacinschi a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a atribuit un contract unei firme agreate și a plătit lucrările la preț supraevaluat. Alături de fostul edil a fost trimis în judecată și un șef de serviciu, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Decebal Bacincshi, primar al Focșaniului timp de 16 ani, și Maria Costin, șef al Serviciului Investiții din Primăria Focșani, au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014 Decebal Bacinschi, primar la acea dată, a atribuit în mod direct către o firmă agreată un contract pentru iluminat ornamental în Piața Unirii și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor deși știa că prețul acestora este supraevaluat. La data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.

"În ambele situații, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă", afirmă DNA.

În demersurile sale, primarul a fost ajutat de Maria Costin, șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din Primăria Focșani, care a întocmit și avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv și ulterior pentru efectuarea plăților. Primăria Focșani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în acest dosar.

Procurorii au instituit sechestru pe mai multe bunuri ale celor doi, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea.