Curtea de Apel Galați a anulat mare parte din probele în urma cărora a fost trimis în judecată interlopul Gabriel Daniel Husein, zis Dasaev, scrie mainnews.ro. El a fost plasat în arest la domiciliu după ce, în septembrie anul trecut, a înjunghiat, într-un club din Brăila, doi baschetbaliști americani care veniseră să joace la echipa Cuza Sport.

DasaevFoto: Stirile ProTV

Potrivit minutei instanței de judecată, actele au fost anulate pe motiv că la audieri nu au fost chemați avocații interlopului și că transcrierile convorbirilor telefonice în cauză nu au fost certificate de procuror. ”Înlătură din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale: 1)Probele administrate împotriva inculpatului Husein Daniel Gabriel după data de 27.09.2018 despre efectuarea cărora nu au fost încunoştinţaţi avocatul (avocaţii), ales (aleşi) ai inculpatului şi în privinţa cărora lipseşte dovada că avocaţii au fost încunoştinţaţi în termen util despre data, ora şi locul efectuării actului procesual şi nu s-au prezentat”, se arată în decizia Curții de Apel Galați.

Au mai fost anulate din același motiv 10 declarații ale tot atâtor suspecți inculpați și 72 declarații ale martorilor care au asistat la încăierare.

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

În 17 septembrie 2018, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.