Polițiștii din Sibiu fac haz pe seama unui șofer băut care a provocat, marți, o tamponare, iar când s-a dat jos din mașină „mergea pe mai multe cărări decât străzile din intersecție”, scrie Mediafax. Oamenii legii se întreabă „de la ce valoare începe etilotestul să se enerveze”, șoferul având 2,23 pe aparat.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

„De la ce valoare începe un etilotest să se enerveze? Noi spunem că orice valoare peste 0 îi creează bietului aparat un disconfort considerabil. Dar la 2,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, etilotestul tună și fulgeră”, au scris reprezentanții Poliției Sibiu, marți seara, pe pagina lor de Facebook.

Postarea a fost făcută după ce, marți după-amiaza, șoferul băut a produs o tamponare într-o intersecție din oraș, iar când s-a dat jos din mașină „mergea pe mult mai multe cărări decât străzile din intersecție”.

„Nehotărât pe ce cale să apuce, Calea Turnișorului sau Calea Șurii Mici, un bărbat din Slimnic, de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, s-a oprit într-o mașină staționată. Victime omenești nu au fost. Au suferit doar mașinile. Și etilotestul... După ce a coborât din mașină, s-a observat că șoferul nostru mergea pe mult mai multe cărări decât străzile din intersecție! 2,23 pe aparatul etilotest se traduce în dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului”, scriu polițiștii pe Facebook.

Aceștia încheie spunând că „finalul poveștii putea fi mult mai rău”, în acest caz fiind vorba doar de o tamponare.