Rectificarea bugetară va include o serie de măsuri de restructurare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat și la cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcționarilor se va prelungi și în luna august, a anunțat marți ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

HotNews.roFoto: Hotnews

La rectificare, miniștrii vor prezenta execuția bugetară și motivele pentru care sunt într-o situație sau alta, a spus ministrul Finanțelor, la finalul ședințelor BPN și CEx ale PSD, potrivit Mediafax. Pentru administrațiile locale rămâne valabilă suma suplimentară de 1,5 miliarde de lei, a adăugat ministrul, înaintea unei întâlniri cu primarii pe tema bugetelor locale.

Conform calendarului anunțat anterior de ministrul Finanțelor, prima rectificare bugetară ar trebui făcută până în 31 iulie. Teodorovici a anunțat un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, care ar urma să includă și măsuri privind pensiile speciale, dar și limitarea unor cheltuieli, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenților.