Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, actual rector al Universității "Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a cerut succesorului său ca universității să i se pună la dispoziţie un autocar, gratuit, din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Bunurilor Indisponibilitate (ANABI) şi o altă maşină pentru o instituţie parteneră, Biblioteca Universitară Mihai Eminescu din Iași. Ana Birchall a anunțat marți că a refuzat această solicitare. "Fără cuvinte. Nu avem automobile pe care să le dăm. Ce să onorez?”, a spus actualul ministru al Justiției.

Tudorel ToaderFoto: Captura Digi 24

"Am primit această solicitare, am răspuns instituțional: Nu. Pentru că așa am considerat, nu”, a declarat ministrul Justiției, citat de Mediafax.

Întrebată cum vede cererea lui Toader, Birchall a răspuns: "Fără cuvinte. Nu avem automobile pe care să le dăm. Ce să onorez?”.

Tudorel Toader a cerut Ministerului Justiţiei să i se pună la dispoziţie gratuit, din patrimoniul Agenţiei Naţionale a Bunurilor Indisponibilitate (ANABI), un autocar pentru universitate, "în vederea optimizării bunei desfăşurări a activităţilor cu studenţii, precum şi a unor proiecte prioritare ale Universităţii", a scris G4Media. În aceleași condiții, Toader a cerut și o mașină pentru o instituţie parteneră - Biblioteca Universitară Mihai Eminescu din Iași. ANABI este în subordinea Ministerului Justiției.