Eurodeputatul Rareș Bogdan confirmă că i s-a propus funcția de prim-vicepreședinte al PNL și spune că o va accepta pentru că "este onorantă și arată că liberalii l-au primit cu brațele deschise", iar el a venit în partid pentru a rămâne.

Rares BogdanFoto: Facebook/ Rares Bogdan

Rareș Bogdan a confirmat, marți, la RFI, că i s-a propus postul de prim-vicepreședinte al PNL, precizând că a discutat cu președintele partidului, Ludovic Orban, care a prezentat această propunere luni, în Biroul Permanent Național.

"I-am întrebat de ce, cu ce ocazie, de ce această onoare pentru mine și mi-au spus cu toții, în frunte cu domnia sa, că aportul meu atât în campania europarlamentară, cât și după, când practic eu nu am oprit motoarele, ci am continuat campania, considerând că un politician trebuie să fie în campanie nu doar în momentul campaniei electorale, ci și între cicluri electorale, iar acum avem cicluri electorale la șase luni de zile (...). De asemenea, am primit o recunoaștere a partidului extraordinară în țară, a electoratului care s-a regăsit foarte mult în discursul meu și domniile lor au considerat că acest lucru îmi dă o mai mare forță și internă, dar mai ales în exteriorul partidului, având și o componentă de poziție politică, eu fiind până acum un lider de opinie, iar apoi un lider al PNL, dar deloc formal", a declarat Rareș Bogdan.

El spune că acum va fi și formal în conducerea partidului, pentru că nu avea drept de vot, ci participa la ședințele PNL ca invitat, în calitate de șef al delegației României în PPE.

Întrebat dacă va accepta propunerea, liberalul a răspuns: ”Da, sigur, pentru că e onorantă și arată că PNL m-a primit cu brațele deschise, iar eu am venit în PNL pentru a rămâne și pentru a fi un bun coleg, pentru a mă implica în cele trei campanii: prezidențială, locală și parlamentară, chiar dacă locul meu la Bruxelles pentru următorii cinci ani de zile este unul cât se poate de sigur și de clar”.

Propunerea ar urma să fie validată în Consiliul Național al PNL din 8 august. Pe ordinea de zi a ședinței se află alegerea unui prim-vicepreședinte al partidului, dar și lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis din partea PNL la alegerile prezidențiale.