Călin Nistor rămâne procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis marți prelungirea delegării acestuia în funcție. DNA nu mai are un procuror-șef numit în funcție de peste un an, de la revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Calin NistorFoto: Hotnews

Decizia de prelungire a delegării pentru Călin Nistor la șefia DNA a fost luată de Secția pentru procurori a CSM și a fost anunțată la finalul ședinței de către ministrul Justiției, Ana Birchall.

Călin Nistor este interimar din februarie 2019, delegarea sa la șefia DNA fiind prelungită prima oară la mijlocul lunii mai.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. Ministrul Justiţiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-şef al DNA, însă Iohannis a refuzat.

Nistor a fost delegat în funcția de procuror-șef al DNA în luna februarie, după ce Anca Jurma a anunţat, la începutul lunii ianuarie, că nu mai doreşte prelungirea mandatului de şef interimar. El a fost adjunct al procurorului șef al DNA din mai 2013.