Șoferii care ies din ţară prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse așteaptă mai bine de o oră, din cauza unor lucrări pe care autorităţile bulgare le fac în această perioadă la terasamentul căii ferate de pe "Podul Prieteniei".

Cozi enorme inainte de podul Giurgiu-RuseFoto: Hotnews

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse autoturismele așteaptă 70 de minute. Traficul se desfășoară pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare şi pe patru pe sensul de ieşire din ţară. Pentru camioane, timpul de aşteptare este de 50 de minute, iar traficul se desfăşoară pe trei artere de circulaţie la ieşirea din ţară şi pe alte trei la intrarea în ţară.

Poliția de Frontieră a anunțat că în această perioadă autorităţile bulgare fac lucrări de reparaţii la terasamentul căii ferate de la Podul Ruse-Giurgiu, iar logistica folosită de către acestea este stocată pe o porţiune de aproximativ 50 de metri pe pod, ceea ce a dus la îngreunarea traficului şi la creşterea timpilor de aşteptare. Porţiunea respectivă este semnalizată cu balize, circulaţia desfăşurându-se prin ocolirea zonei, precizează sursa citată.

"Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile aflate în competență, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ, ținând permanent legătura cu autoritățile bulgare. De asemenea, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației Trafic Online disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro", adaugă sursa citată.