Grădinița din satul Movila Miresii, județul Brăila, a fost distrusă, după o explozie urmată de un incendiu, o parte din acoperiș fiind aruncat într-o grădină. Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaz, transmite Mediafax

Incendiu Movila MiresiiFoto: Captura YouTube

„În prima fază a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, concomitent cu solicitarea către noi, pe 112, să mergem în sprijin. În momentul în care au ajuns pompierii militari, jumătate din acoperiș era aruncat într-o grădină. Se pare că a fost o acumulare de gaze de la o butelie, că altă sursă de gaze nu există acolo. Explozia a fost urmată de incendiu, a ars acoperișul pe o suprafață de 150 mp, au fost afectate tâmplăria de la uși, ferestre, mobilierul, aparatură electronică”, a declarat Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

El a mai spus că nu fost victime deoarece, fiind duminică, nu se afla nimeni în clădire, iar acumularea de gaze s-a format în timp și explozia a fost provocată de un scurtcircuit la instalația electrică.