Producţia Marvel Studios "Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârșitul jocului" a devenit lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, titlu deținut anterior de lungmetrajul "Avatar", de James Cameron, potrivit Variety, citată de Mediafax.

Avengers EndgameFoto: Wikimedia Commons

După weekendul trecut, "Avengers: Endgame" a raportat încasări de 2,790 de miliarde de dolari la nivel mondial.

Liderul anterior al clasamentului, "Avatar", de James Cameron, lansat în 2009, se află în prezent pe locul al doilea, cu încasări de 2,789 de miliarde de dolari.

"Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârșitul jocului" a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. Este ultimul capitol din universul Marvel, saga de 22 de filme produsă de studioul omonim, care a devenit franciza cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Aceasta a generat, din 2007 până la lansarea "Avengers: Endgame", profituri de 18,6 miliarde de dolari în întreaga lume.

"Avengers: Endgame/ Răzbunătorii: Sfârșitul jocului", de Anthony și Joe Russo, reprezintă încheierea poveștii celor șase supereroi din echipa originală "Avengers/ Răzbunătorii": Iron Man, Captain America, Black Widow, Hawkeye, Hulk și Thor. Aceștia plănuiesc să îl distrugă pe răufăcătorul Thanos, responsabil pentru moartea mai multor personaje din universul Marvel. Acțiunea filmului vine în continuarea peliculei "Avengers: Infinity War/ Răzbunătorii: Războiul Infinitului", lansată în 2018.