Liderul Pro România, Victor Ponta, spune, întrebat despre o eventuală alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, că nu are cum să susțină ALDE atât timp cât este la guvernare. Ponta e gata să-l susțină însă pe Tăriceanu dacă partidul lui iese de la guvernare: "Dacă ALDE iese de la guvernare sigur că a doua zi... nu, peste o oră, pot să vorbesc cu ei şi să facem un grup mai mare". El nu exclude nici să susțină PSD, "dacă vor să-şi facă un guvern mai bun, vor să restructureze administraţia, nu doar guvernul".

Victor PontaFoto: Facebook

Victor Ponta a spus, duminică seară, la România TV, că are o relaţie bună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar nu are cum să discute "mai mult decât relaţia bună cât timp noi suntem în opoziţie şi ei la guvernare", potrivit News.ro.

"Exclud să mă vedeţi pe mine şi pe cei de la PRO România că mă întorc la PSD, că mulţi au zis gata, a plecat Dragnea, hai, vino înapoi. Nu. Am pornit pe drumul ăsta, sunt foarte mândru şi mulţumit şi bucuros de echipa mea de la PRO România. Nu exclud să-i susţin, vor să-şi facă un guvern mai bun, vor să restructureze administraţia, nu doar guvernul (...)", a spus Ponta.

Fostul premier ar fi gata să-l susțină pe Tăriceanu dacă partidul lui iese de la guvernare.

"Pot să mă aliez cu cei de la ALDE, dar nu pot să mă aliez cu cei de la ALDE cât timp ei sunt la guvernare şi eu, PRO România, sunt în opoziţie, că nu înţelege nimeni nimic, ziceţi: bă, voi sunteţi nebuni? Cum adică ăia-s la guvernare, voi sunteţi în opiziţie, sunteţi aliaţi... Dacă ALDE iese de la guvernare, sigur că a doua zi... nu, peste o oră, pot să vorbesc cu ei şi să facem un grup mai mare... dar care e alternativa, că USR-ul nu vrea să guverneze, că i-a învăţat cineva de bine: nu fiţi fraieri, voi doar criticaţi, că de făcut aţi fost la guvernare în 2016, că-n 2016 practic şi domnul Barna cred că a fost secretar de stat în guvernul ăla... aţi fost la guvernare şi aţi făcut PSD-ul de 46 la sută, de buni ce aţi fost", a mai afirmat Ponta.