Viorica Dăncilă anunță că își menține părerea legată de Laura Codruța Kovesi, chiar dacă și premierul Bulgariei, Boyko Borisov, o va susține pe aceasta pentru funcția de procuror-șef european. Dăncilă spune că, în democrație, fiecare e liber să susțină o anumită direcție, dar ea consideră, în continuare, că fosta șefă DNA trebuie să lămurească ”anumite aspecte legate de justiție”.

Viorica Dancila la Romania TVFoto: romaniatv.net

Întrebată la Ploiești despre anunțul premierului Bulgariei, Boyko Borisov, care o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, Dăncilă a răspuns: „Îmi mențin punctul de vedere. Este punctul de vedere al lui Borisov, respect punctul de vedere al fiecăruia. Așa e în democrație, unii susțin o anumită direcție, alții susțin o altă direcție, eu îmi mențin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să își lămurească anumite aspecte legate de justiție, această regulă trebuie respectată de orice cetățean, de la primul până la ultimul cetățean”.

Dăncilă a adăugat, potrivit Mediafax, că nu o cunoaște pe Laura Codruța Kovesi, ba chiar a dat „dovadă de solidaritate feminină” și susține femeile, dar crede că este important ca aceasta să își lămurească situația.

Premierul Boyko Borisov a anunțat că va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, relatează presa bulgară, deși țara sa s-a opus inițial numirii fostei șefe a DNA în fruntea instituției europene.

La primul vot asupra candidaturii lui Kovesi, care a avut loc înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, ambasadorul Bulgariei la UE a votat împotriva lui Kovesi, însă noile evoluții de pe scena politică de la Bruxelles a determinat Sofia să își schimbe radical poziția.

Schimbarea radicală de poziție a Sofiei vine după ce președintele francez Emmanuel Macron i-a transmis vineri lui Klaus Iohannis că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert și că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.