Manifestanți împotriva Brexit-ului și a preluării guvernului de către Boris Johnson s-au adunat, sâmbătă, la Park Lane, de unde au pornit în marș prin centrul Londrei, cerând organizarea unui nou referendum.

Foto:

Demonstranții au afișat pancarte cu mesaje de genul ”Nu lui Boris, da Europei” și au lansat și o păpușă dirijabilă uriașă înfățișându-l pe fostul primar al Londrei care este așteptat să fie ”înscăunat” lider al partidului conservator, peste trei zile, urmând ca apoi să preia funcția de premier.

Atmosfera a fost una veselă, oamenii venind costumați ca Boris Johnson sau Nigel Farage sau vopsindu-și steagul Uniunii Europene pe față.

Păpușa Boris purta un tricou pe care era inscripționată celebra sumă de 350 de milioane de lire sterline vehiculată de Johnson în campania Leave drept ”profitul” ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar. În realitate, britanicii au început să piardă deja milioane ca urmare a haosului creat de votul pentru Brexit.

Consiliul European a acceptat să dea un nou răgaz Londrei până la 30 octombrie pentru a găsi o soluție în cazul Brexit. Parlamentul britanic a blocat acordul convenit de premierul Theresa May, care și-a anunțat ulterior demisia.