Un presupus atac cu gaz CS (un puternic gaz lacrimogen) a avut loc sâmbătă în metroul londonez, mai multe persoane având nevoie de îngrijiri medicale, transmite BBC News.

LondraFoto: USER UPLOADED

Incidentul a avut loc în jurul orei 09:13, pe magistrala Victoria, la Oxford Circus, în centrul Londrei.

Potrivit poliției, mai multe persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, având probleme respiratorii, însă nu există alte motive de îngrijorare privind starea lor de sănătate.

Forțele de ordine au făcut apel la eventuali martori și au făcut publice imagini surprinse de camerele de luat vederi, în care apar două persoane pe care poliția ar vrea să le interogheze.

Unul dintre pasagerii trenului, Michael Roberts, care se îndrepta cu prietena sa spre Oxford, a spus că a văzut două persoane care ar fi stârnit ceva agitație când au intrat dintr-un alt vagon.

"Doi indivizi au intrat brusc în vagonul nostru și toată lumea s-a îndepărat de ușă. Acela a fost momentul în care oamenii au realizat că nu mai pot respira bine”, a relatat el.

Tânărul a mai spus că, inițial, a crezut că cei doi sunt beți. El a mai relatat că efectul gazului a durat în jur de o oră, iar pasagerii erau destul de speriați.

Autoritatea de transport a precizat că trenul a fost retras din circulație și se află acum în carantină.