Jandarmeria Suceava reacționează după decesul bărbatului imobilizat cu spray lacrimogen la Vatra Dornei, susținând că acesta devenise agresiv, iar jandarmii au fost nevoiți „să folosească materialele de intervenție din dotare”. Parchetul Militar Iași a preluat ancheta.

barbatul a intrat in coma dupa interventia jandarmilorFoto: Captura video

Potrivit jandarmilor, s-a folosit sprayul lacrimogen deoarece bărbatul a devenit recalcitrant și agresiv, însă pe imaginile apărute în spațiul public se poate vedea că bărbatul era deja imobilizat la pământ de doi jandarmi, printre care unul era chiar deasupra presupusului agresor, în momentul în care o jandarmeriță îi dă cu spray lacrimogen în față. Tot pe înregistrarea video se poate vedea că, după ce i se aplică sprayul lacrimogen, bărbatul mai dă de câteva ori din picioare după care cade inert.

VIDEO AICI.

După ce acesta a leșinat, a fost chemată imediat ambulanța, iar echipajul medical l-a stabilizat, bărbatul fiind în viață în momentul în care a fost transportat la spital.

„O patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani. Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare. La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Jandarmeria Suceava.

Parchetul Militar Iași a preluat ancheta în acest caz și face cercetări cu privire la modul de acțiune al jandarmilor care au intervenit.

Bărbatul din Vatra Dornei care vineri seară a ajuns în stare gravă la spital după ce, reclamat că a atins în mod idecent o fetiță, a fost imobilizat cu spray lacrimogen, a murit sâmbătă dimineața.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul fusese adus la spital în stop cardiorespirator, resuscitat și ventilat mecanic.

„A fost internat pentru supraveghere. În cursul dimineţii, din cauza fenomenelor simptomatologice digestive, s-a intervenit chirurgical și s-a găsit un infrarct enteromezenteric masiv. S-a intervenit chirurgical, însă la ora 11.00 s-a declarat decesul”, a spus Mircea Macovei.