Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare al pensiilor este unul învechit. El a afirmat că Guvernul ar trebui să aloce o sumă anticipată de bani pentru pensii, iar după recalculare aceasta să se regleze.

Eugen TeodoroviciFoto: Digi24.ro

”De ce omul care are dreptul la o pensie să aștepte un sistem învechit și înțepenit de multe ori, să aștepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi, statul, o sumă pe care am anticipa că ar fi corectă și după recalculare să înceapă să se regleze. Omul trebuie să primească astăzi cel puțin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aștepte”, a afirmat Eugen Teodorovici, la Târgu Mureș, potrivit Mediafax.

Ministrul de Finanțe a adăugat că recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viață. „Din păcate viața așa este, sunt oameni a căror pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viața, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aștepte? Tu ca stat ai greșit față de oameni, tu ca stat trebuie să plătești și să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu știu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aș dori tare mult să o văd în această țară. Să facem ceea ce simțim”, a subliniat Teodorovici.