Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de ”recunoștință și admirație” pentru aviatori, subliniind că Forțele Aeriene îndeplinesc misiuni complexe pentru protejarea suveranității spațiului aerian, menținerea păcii și de înlăturarea urmărilor calamităților naturale. De asemenea, liderul de la Cotroceni a făcut apel pentru continuarea procesului de modernizare a Forțelor Aeriene și a ”salutat lansarea misiunilor de Poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională”.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

”Forțele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanță cu deciziile NATO. În acest context, salut lansarea misiunilor de Poliție aeriană cu avioane F-16, sub comandă națională, ca rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului meu de Președinte, privind creșterea finanțării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB.

Toți cei implicați în industria aviației civile - de transport, utilitară și sportivă - contribuie la dezvoltarea țării noastre și merită recunoștința noastră, la fel ca toți aviatorii militari și civili care salvează vieți omenești ori desfășoară activități de cercetare, promovând, astfel, știința aeronautică românească”, a transmis Iohannis.

Nu în ultimul rând, președintele României a felicitat aviatorii și membrii Forțelor Aeriene pentru ”integritate, devotament și tenacitate”. ”Sunt convins că veți continua, cu același profesionalism, să contribuiți la îndeplinirea de către România a obiectivelor sale fundamentale de politică externă, pe linia apartenenței la NATO și UE și a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

Vă doresc sănătate, succes și «Cer senin»!

La mulți ani!”, a încheiat Iohannis.