Populația a fost alertată, vineri seara, prin sistemul RO-ALERT, după ce, în localitatea Păuleni Ciuc, județul Harghita, a fost văzut un urs. În zonă au fost trimise un echipaj SMURD și unul de jandarmi conform Mediafax.

UrsFoto: Digi24.ro/ Getty Images

Reprezentanții ISU Harghita au trimis un mesaj de alertare a populației, vineri seara, după ce în localitatea Păuleni Ciuc a fost văzut un urs.

„Pe 112 a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Păuleni Ciuc. A fost trimis mesaj de avertizare pe Ro-Alert în localitate. De asemenea, a fost trimis pentru asigurare un echipaj SMURD și un echipaj de jandarmi”, a transmis ISU Harghita.

Prezența unui urs a fost semnalată și vineri dimineața în localitate. Potrivit Jandarmeriei Harghita, un bărbat a sesizat prezența unui urs în apropierea casei sale, animalul omorându-i găinile din gospodărie și din câte se pare și niște oi din curtea unui vecin, după care s-ar fi retras într-un lan de porumb aflat la marginea localității.

La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, însă ursul nu a mai fost găsit acolo și nici în lanul de porumb.