Principalul inculpat în dosarul violențelor dintr-un club din Brăila, în interiorul căruia au fost înjunghiați doi baschetbaliști americani, a fost eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel Galați a admis, vineri, contestația formulată de inculpat și a decis să-l plaseze în arest la domiciliu, relatează Mediafax.

Interlopul DasaevFoto: debraila.ro

Daniel Gabriel Husein, principalul inculpat în dosarul violențelor produse anul trecut într-un club brăilean, în interiorul căruia au fost înjunghiați doi baschetbaliști americani, a fost eliberat din arestul preventiv.

Curtea de Apel Galați a admis, vineri, contestația formulată de inculpat și a decis să-l plaseze pe Husein, cunoscut sub numele de Dasaev, în arest la domiciliu.

Decizia instanței este definitivă și trebuie pusă în aplicare de îndată, aceasta vizându-l pe Dasaev și pe un alt inculpat în dosar.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin. Desfiinţează în parte încheierea de şedinţă din data de 05.07.2019 pronunţată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 369/91/2019/a2, numai în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Husein Daniel Gabriel şi Matei Valentin şi în rejudecare. În baza art. 206 al. 7, art. 222 al. 12 şi art. 242 al. 2 Cod pr. penală înlocuieşte măsura arestării preventive, luată în cauză faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la 19.07.2019 până la 17.08.2019 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Husein Daniel Gabriel, de sub puterea mandatului de arestare preventivă”, scrie în decizia Curții de Apel Galați.

Daniel Gabriel Husein este inculpat în dosarul atacului violent produs anul trecut, în septembrie, într-un club din Brăila.

Procurorii l-au acuzat pe Dasaev că a înjunghiat doi baschetbaliști americani, componenți ai unei echipe din Brăila, în timpul unui scandal izbucnit în club.

La câteva zile după incident, Dasaev a fost arestat preventiv, iar măsura a fost prelungită în fiecare lună.

Victimele atacului au fost spitalizate și au solicitat rezilierea contractelor, hotărând să se întoarcă în țara natală.