Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu este ”opțională”. „Dacă nu își dă demisia, îl vom demite”, a spus Dăncilă.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

„Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru nu este opțional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că așa se procedează, (…) și când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătății, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată vineri, într-o conferință de presă, ce măsuri va lua dacă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu va demisiona.

Întrebată, de asemenea, dacă are deja o variantă de înlocuitor pentru președintele CNAS, Dăncilă a spus că nu s-a discutat de persoane încă.

„Nu am vorbit încă de persoane, dar este important să avem la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, știu că nu sunt provocări ușoare, dar și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetățenii României”, a mai spus premierul, potrivit Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demisia președintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu și purtătorului de cuvânt al instituției Daniel Osmanovici în urma declarațiilor făcute de cel din urmă în care a spus că "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem".