Premierul Viorica Dăncilă semnează vineri un editorial în EurActivîn care face bilanțul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Dăncilă subliniază din start că mandatul de șase luni a fost unul de succes, ”demonstrând angajamentul țării față de proiectul european”.

Bilant Dancila EurActivFoto: captura EurActiv

Premierul român vorbește la superlativ despre mandatul României la președinția Consiliul UE, amintind de finalizarea celor 90 de dosare, de lupta împotriva Europei cu mai multe viteze.

”Pot spune că președinția României a Consiliului UE a fost un adevrat maraton, un exercițiu de anduranță care a testat expertiza, calitățile de negociere, rezistența la stres și, mai presus de toate, spiritul de echipă. La sfârșitul acestei călătorii, sunt mândră să spun că administrația României a trecut cu succes testul”, a scris Dăncilă.

Potrivit premierului, România a prioritizat și a reușit să lupte pentru protecția drepturilor sociale ale cetățenilor, precum și să garanteze că nimeni nu este lăsat în urmă cu privire la dezvoltarea digitalizării.

”Președinția României a făcut un criteriu cheie din implicarea tuturor factorilor interesați, precum partenerii sociali, organizațiile publice și private, în consultări și dezbateri, pentru că o Europă puternică și corectă este una în care toate punctele de vedere sunt luate în considerare și drepturile lor sunt respectate”, a mai scris Dăncilă.

Dăncilă a mai subliniat că ”am arătat o determinare neînfricată pentru a lupta cu antisemitismul din Europa”.

Potrivit acesteia, ”lupta împotriva dezinformării și răspândirea știrilor false, în special în contextul alegerilor europene din mai, au fost nucleul” președinției României la Consiliul UE.

”Am sprijinit cu putere și am fost personal implicată în mai multe evenimente publice” de conștientizare atât la Bruxelles, cât și la București.