Motivarea deciziei CCR privind referendumul: Rezultatul trebuie avut în vedere de autorităţi în abordarea problemelor de interes național / Nu a existat o informare completă cu privire la detaliile de ordin juridic și tehnic -UPDATE

de DG     HotNews.ro
Vineri, 19 iulie 2019, 13:54 Actualitate | Esenţial


CCR
Foto: Facebook
Curtea Constituțională arată în motivarea deciziei sale de validare a referendumului consultativ privind justiția că nu a existat o informare corectă privind detaliile de ordin juridic și tehnic pe care le presupuneau cele două întrebări, nefiind respectate recomandările Comisiei de la Veneția. Pe de altă parte, judecătorii Curții mai arată că efectele referendumului sunt politice și nu juridice, iar punerea în practică a voinței exprimate de cetățeni trebuie apreciată ”în mod corespunzător„ de autorități, cu respectarea cadrului constituțional, atrăgând răspunderea politică a actorilor implicați. CCR mai spune că aplicarea referendumului nu impune opțiunea revizuirii Constituției.

”Curtea reține că, la referendumul din 26 mai 2019, nu a existat o informare completă cu privire la toate detaliile de ordin juridic și tehnic pe care le presupun cele două întrebări, nefiind respectate recomandările reținute de Comisia de la Veneția în documentele citate. De asemenea, au existat mai multe ipoteze în cuprinsul întrebărilor, care ar fi impus o tratare distinctă, conform acelorași recomandări. Dat fiind însă faptul că referendumul are caracter consultativ, iar voința exprimată, chiar în condițiile deficiențelor evidente de redactare a întrebărilor formulate, oferă o orientare autorităților în privința voinței majoritare exprimate de votanți, nu subzistă un temei constituțional pentru invalidarea referendumului. Întrucât a fost exprimată o voință cu efect politic, iar nu juridic, în sensul analizat, aspectele de ordin juridic, tehnic și de detaliu urmează a fi apreciate în mod corespunzător de către autorități și puse în operă cu respectarea cadrului constituțional și legal de referință", arată motivarea hotărârii CCR de validare a referendumului consultativ de pe 26 mai, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

"Curtea constată că, prin dimensiunea lor, problemele constatate pot fi calificate ca erori inerente unui exerciţiu electoral de amploare, care nu sunt de natură să determine consecinţe asupra validării/confirmării referendumului. Pentru ca astfel de erori să fie eliminate pe viitor, se impune o reglementare clară şi precisă, corelarea terminologiei utilizate, precum şi un sens univoc al acesteia", se mai precizează în motivare.

"Curtea apreciază însă că deficienţele constatate nu sunt de natură să susţină o încălcare a cadrului constituţional care configurează referendumul consultativ. Astfel, în temeiul art. 90 din Constituţie, poporul este consultat de preşedintele României, iar rezultatul consultării trebuie avut în vedere de autorităţi în abordarea problemelor de interes naţional care au format obiectul consultării, în sensul orientării politice a acestora. Această abordare se poate concretiza în diverse măsuri ale autorităţilor publice, fără a impune o opţiune pentru o categorie sau alta de măsuri, cum ar fi revizuirea Constituţiei, vizată de autorii contestaţiilor formulate în această cauză", se mai menţionează în motivare.

CCR apreciază că declanşarea referendumului consultativ, întrebările adresate de către preşedinte şi valorificarea răspunsurilor primite de către autorităţile publice "sunt subsumate unui efect politic care, la rândul său, produce consecinţe în planul răspunderii politice a actorilor instituţionali implicaţi, iar nu în planul răspunderii juridice a acestora".

"În măsura în care decizia politică este de adoptare a unor măsuri cu caracter legislativ, acestea pot forma obiectul controlului de constituţionalitate în conformitate cu cadrul constituţional aplicabil", se mai arată în motivare.

Pe 27 iunie, CCR a validat rezultatul referendumului naţional din 26 mai, fiind respinse cinci contestaţii. Conform art. 146 lit. i) din Constituţie, CCR "veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia". De asemenea, art. 46, 47 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, prevede că plenul CCR decide, cu o majoritate de două treimi, asupra valabilităţii referendumului. Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. Înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Pe 3 iunie, Biroul Electoral Central a anunţat rezultatele finale ale referendumului din 26 mai. La prima întrebare, privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.459.383, în timp ce pentru "nu" au optat 1.059.678. Numărul voturilor nule: 403.530. La întrebarea a doua, referitoare la interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.477.865, iar pentru "nu" - 1.038.916. Numărul voturilor nule: 407.088.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8011 vizualizari

 • -6 (16 voturi)    
  A fost pentru Europarlametare. Stim. (Vineri, 19 iulie 2019, 14:16)

  Lok [utilizator]

  PNL si USR au primit bani si directive de la UE sa ia cat mai multe scaune din Europarlament. Deoarece euroscepticismul e in floare si UE are bani din banii nostrii sa isi impuna parlamentarii pe care si doreste. Trebuie sa recunoastem ca Klaus a facut o miscare semnificativa pentru prezenta la vot.
  • 0 (8 voturi)    
   aham (Vineri, 19 iulie 2019, 15:16)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   1 - ORICE lucru se poate anula prin "nu a existat informare suficienta" - este o "justificare" de tot kktu
   2 - poporul este SUPREM intr-o democratie... peste CCR
   3 - sa zicem ca amnistia nu se poata baga in forma asta in constitutie... restul schimbarilor d c nu se pot baga?!
   CCR doar ofera inca un colac de salvare politicienilor ca sa ignore din nou vointa poporului si referendumurile!
   • -5 (11 voturi)    
    Poporul nu este peste constitutie. (Vineri, 19 iulie 2019, 15:50)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    In principiu. Romania este o democratie constitutionala din cate am auzit.
    • +2 (4 voturi)    
     poporul este suveran (Vineri, 19 iulie 2019, 16:33)

     disraeli [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     constitutia a fost aprobata tot prin vointa populara si tot prin referendum. deci tot prin vointa populara se poate modifica.

     ARTICOLUL 2
     (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
     (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.
     • -2 (2 voturi)    
      Nu este suveran conform UE. (Vineri, 19 iulie 2019, 16:46)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui disraeli

      Dar asta chiar este alta discutie.
      • +3 (3 voturi)    
       Nu te-ai saturat de cate prostii spui? (Vineri, 19 iulie 2019, 19:35)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Cum adica "nu este suveran conform UE"? In orice democratie (ca doar asta inseamna) poporul e cel suveran. Nu CCR, nu parlamentul, Presedintele sau mai stiu eu cine. Cate clase ai, ai fost la scoala?
       • 0 (4 voturi)    
        E discutabil. (Vineri, 19 iulie 2019, 23:14)

        Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

        Numai un idiot crede ca le stie pe toate. Constitutia este facuta de popor si schimbata de el dar in acelasi timp aceasta este deasupra poporului si acesta u poate legifera in afara constitutiei. CCR este o structura politica dar nici nu putea fi altceva, ce interpreteaza constitutia. Si in aceasta materie este deasupra poporului.
        • -1 (1 vot)    
         Nu prea vad ce e discutabil. (Luni, 22 iulie 2019, 18:26)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

         Sau daca vrei, atunci totul e discutabil. Sunt de acord doar cu prima afirmatie. In rest nu. Constitutia nu e "deasupra poporului" ca nu e un Dumnezeu, poporul o poate schimba. E evident ca poporul nu poate legifera in afara Constitutiei, pentru simplul motiv ca nu poporul e cel care legifereaza. Dar chiar asa, mai corect ar fi sa spui ca nu poate legifera impotriva Constitutiei, pentru ca poate legifera relativ la ceva ce nu e prevazut in Constitutie, deci e in afara ei. Iar CCR nu ar trebui sa interpreteze Constitutia, ci doar sa decida daca e respectata sau nu. Ca din pacate o face e altceva, dar asta doar pentru ca Constitutia e proasta, interpretabila. Si nici nu ar trebui sa spuna cum sa se schimbe ceva, sa dea pedepse, etc.
         • +1 (1 vot)    
          E deasupra poporului. Cu exemple... (Marţi, 23 iulie 2019, 11:25)

          Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

          Ex. exagerat intentionat. Poporul vrea capul lui Dragnea, la propriu, pentru un meci amical in Piata constitutiei. Dragnea are un drept constitutional la un proces si viata fericita ... etc.... articole multe.
          Poporul vrea sa modifice constitutia sa poata sa il matraseasca pe Dragnea, CCR spune ca nu poti modifica constitutia pentru persoana fizica. Rezultatul este evident - POPORUL ESTE SUVERAN. FACA-SE VOIA SA.
          • 0 (0 voturi)    
           Credeam ca discutam serios... (Marţi, 23 iulie 2019, 14:44)

           LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

           Asa, daca ne lansam in aberatii,
           poftim: poporul face o revolutie, abroga Constitutia si gata, face ce vrea.
           Serios vorbind insa, si eu am spus ca exista articole care nu pot face obiectul revizuirii (alde stat unitar de ex.). Dar nu acestea erau modificate prin acest referendum...
           • 0 (0 voturi)    
            Daca exista e peste. (Marţi, 23 iulie 2019, 15:40)

            Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            Scopul ei este limitarea populatiei ce a creat-o.
        • 0 (0 voturi)    
         Ce e discutabil? (Luni, 22 iulie 2019, 22:04)

         LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

         Si nu mi-ai raspuns la intrebare, cum interzice UE suveranitatea poporului?
         • +1 (1 vot)    
          Nu interzice doar ignora. (Marţi, 23 iulie 2019, 11:20)

          Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

          Dar esti obisnuit deja sa fii ignorat la tine in tara. Nu ti se pare ceva deosebit cand o face UE.
          Cate legi sunt trecute acuma fortat prin OUG pentru a "respecta" legiferarile UE? Iti recomand sa te informezi despre asta. E un subiect delicios.
          • 0 (0 voturi)    
           Pai acum o intorci? Te-am citat pe tine! (Marţi, 23 iulie 2019, 14:48)

           LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

           Iar daca ai intrat in UE, e normal sa respecti ce ai semnat, asa cum si daca traiesti in orice tara esti obligat sa-i respecti legile. N-ai decat sa iesi din UE daca vrei si nu-ti va mai dicta nimic. Asa cum poti si sa-ti cumperi o insula pustie si independenta si sa stai singur acolo fara sa trebuiasca sa mai respecti nici o lege.
           • +1 (1 vot)    
            Cand ai semnat nu aveai legile de azi (Marţi, 23 iulie 2019, 15:42)

            Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            Ex: Obligativitatea E10 la carburant.
            Obligativitatea renuntarii la plastic.
            Taxele pe carbon si fosili.
            Astea is doar cele care ma dor pe mine.
            • 0 (0 voturi)    
             Si daca nu-ti place cine te opreste sa iesi din UE (Marţi, 23 iulie 2019, 16:40)

             LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

             Anglia o face... Deci iarasi, nu-ti impune nimic. Vrei bine, nu poti pleca cum face Anglia...
             • +1 (1 vot)    
              Sunt total de acord... sa iesim... (Miercuri, 24 iulie 2019, 8:13)

              Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

              dar democratia ma obliga sa astept pana sunt de acord si ceilalti romani.
            • 0 (0 voturi)    
             P.S. Nu, evident, n-aveau de unde sa stie viitorul (Marţi, 23 iulie 2019, 16:55)

             LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

             Dar banuiesc ca exista ceva genul ca te obligi sa respecti legislatia UE. Asta ai semnat.
             • 0 (0 voturi)    
              Legislatia UE trebuia sa duca la coeziune (Miercuri, 24 iulie 2019, 8:14)

              Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

              Nu taxare suplimentara fara discriminare. Sunt constient ca am semnat. Dar abea acuma, si sunt sigur ca cel care ne-a semnat nu e constient nici astazi.
           • 0 (0 voturi)    
            Si nu m-ai citat. (Marţi, 23 iulie 2019, 15:44)

            Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

            Doar tu imi atribui "interzice".
            • 0 (0 voturi)    
             Ai spus: "nu este suveran conform UE" (Marţi, 23 iulie 2019, 16:38)

             LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

             Deci e citat. Deci cum interzice UE suveranitatea poporului unei tari? De ex a unei tari ne-UE?
             • 0 (0 voturi)    
              Prin obligativitatea legilor lor (Miercuri, 24 iulie 2019, 8:18)

              Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

              Care nu sunt alese de poporul in cauza. Poti doar sa iti impui europalamentarii care cica voteaza legi impuse altii (comisia etc), care apoi "trebuie" implementate in fiecare tara intr-un termen legal. Cum noi uitam vesnic dam OUG pe ultima saptamana. Acestea nu pot fi contestate si nu raspunde nimeni politic pentru esecul lor. Poporul roman este suveran :))))))))
              • 0 (0 voturi)    
               Ce intreb eu si ce raspunzi tu... (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:21)

               LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

               Ca de obicei, cand nu aveti argumente deviati de la subiect, schimbati chiar subiectul.
               Eu am intrebat clar, cum impune UE legile lor intr-o tara ne-UE! ca intr-o tara UE le impune pentru ca ai vrut asta, ai semnat acordul de aderare. Dar chiar si asa, nu ti le impune, in sensul ca nu te opreste sa iesi din UE si sa nu mai respecti dar legile lor. CLAR??
               Pana si tu te contrazici, aratand clar ca UE nu ne impune Guvernul, deci poporul l-a ales acolo. Ca nu actioneaza cum trebuie, ci cu OUG-uri, iarasi nu ne impune sa schimbam ceva. Deci mai e UE suveran aici sau noi?
               Oricum, discutia nu mai are rost atat timp cat nici macar nu discuti la subiect.
             • 0 (0 voturi)    
              Si sa nu uitam ca UE-ul (Miercuri, 24 iulie 2019, 8:26)

              Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

              Poate si isi face campanie in tara ta din banii tai (ca altii nu are) la europarlamentare pentru a-si asigura europarlamentarii corecti. Sau cum nu ar trebui sa fie intr-o democratie unde poporul este suveran in tara sa :)))))))))
              Hai spune-mi cum orice entitate sau bariera legala ce te opreste de la a face orice iti doresti nu este peste tine.
              Dupa teoria ta ai gasi suveranitatea poporului si in regalitate. Adica daca poporul nu vrea face rascoala. Nu?
    • 0 (4 voturi)    
     Hai, valea! (Vineri, 19 iulie 2019, 16:35)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Pai hai sa mergem atunci toti catre alte meleaguri si sa ramana aici doar cei care vor sa-si traiasca viata dupa cum crede Antonie Iorgovan.
    • +1 (1 vot)    
     Si democratia ce inseamna? (Vineri, 19 iulie 2019, 17:26)

     LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     Citeste chiar Constitutia pe care o aperi. Vezi ca "disraeli" te-a si scutit de munca si ti-a copiat articolele necesare.
     • -2 (4 voturi)    
      Eu vorbeam de ierarhia legala (Vineri, 19 iulie 2019, 23:15)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      si disrlae de suveranitate. Mere, pere, ce mai conteaza.
      • -1 (1 vot)    
       Inca o data, citeste ce inseamna democratia (Luni, 22 iulie 2019, 18:30)

       LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Lok

       Si da, si ca ierarhie poporul e deasupra Constitutiei pentru simplul motiv ca o poate schimba, aproba sau respinge. Ca aici CCR-ul se vrea mai presus, iarasi e altceva. Dar vorbim de democratiile adevarate, nu de cea de la noi unde poporul nu conteaza, vezi ignorarea referendum-urilor.
 • +7 (15 voturi)    
  oare Brexit-ul ... (Vineri, 19 iulie 2019, 14:43)

  VaseaV [utilizator]

  Pentru brexit a existat sau nu a existat o informare completă cu privire la toate detaliile de ordin juridic și tehnic ? De aia noi traim in neocomunism mascat intr-o democratie de ....t iar englezi intr-una autentica ... CC a Angliei de ce nu si-a permis sa se pi.e pe toata Anglia ?
  • +6 (10 voturi)    
   pentru ca anglia (Vineri, 19 iulie 2019, 15:15)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui VaseaV

   nu e condusa de o adunatura de hoti care fac tot ce pot ca romania sa fie o dictatura mascata intr-o democratie!
 • +4 (12 voturi)    
  in 26 Mai poporul s-a exprimat (Vineri, 19 iulie 2019, 14:50)

  Dizidentul [utilizator]

  impotriva partidului de conducere(PSD) de doi ani si jumatate PSD-ALDE s-au comportat ca si cum ar fi fost stapinii Romaniei nu au aplecat urechea la popor. Marele merit al lui Iohannis este ca a dat in mina poporului un instrument de a se exprima, poate de la inceput s-a stiut ca nu se v-a schimba Constitutia dar cu siguranta unele urechi se vor deschide poate acum sa jubileze un Codrin,Serban,Iordache etc dar in final tot au pierdut. Poporul s-a exprimat si loviturile luate de PSD-ALDE sint destul de mari, cu siguranta cind vor fi in stare sa discute pe alt ton nu cel de superioritate si aroganta poate,poate vor mai aduna citeva voturi. Numai slugile inraite au avut comentarii nedemne cu statutul de Politician de frunte
  • -2 (8 voturi)    
   Nu a fost impotriva coruptiei? (Vineri, 19 iulie 2019, 15:09)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Dizidentul

   Intreb si eu pentru un prieten.
   Adica era impotriva PSD? Coruptii din PNL sunt ok? Dar cei din ALDE, dar PMP, Ce sa zic de UDMR. Iar USR are voie sa aiba corupti?
   • +1 (3 voturi)    
    corupti sint in toate partidele (Vineri, 19 iulie 2019, 17:35)

    Dizidentul [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    dar de doi ani si jumatate cine incerca cu toate armele sa scape colegii cu probleme? Poate Iohannis nu este cel mai bun Presedinte insa nu a murdarit obrazul Romaniei pina in ziua de azi. Caracteristic si se pun intrebari "pentru ce se cearta PSD-ul cu presedentia de atitia ani? nu numai cu Iohannis.
    • -2 (2 voturi)    
     Asadar dam jos PSD. Uraaa traiasca noul... P** (Vineri, 19 iulie 2019, 23:18)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Dizidentul

     Si dam puterea unor partide ce nu au scapat de corupti. Rezultatul fiind nici o schimbare.
     Asta iti doresti?
 • 0 (8 voturi)    
  E corecta decizia CCR (Vineri, 19 iulie 2019, 14:56)

  mihaipricop [utilizator]

  luata in unanimitate 8-0 la voturi, inclusiv voturi de la judecatorii pusi de iohanis, pnl si basecu: livia stanciu, daniel morar si mona pivniceru. E disciminare sa le interzici coruptilor posibilitatea de amnistie si gratiere si sa le-o permiti criminalilor si violatorilor, ori o interzici la toti ori o permiti tuturor alta cale nu exista pt a nu incalca carta ONU a drepturilor omului garantate si de constitutia Romaniei.
  • +2 (6 voturi)    
   ok (Vineri, 19 iulie 2019, 15:13)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

   interzicem gratierea si amnistia tuturor
   problem solved!
  • 0 (6 voturi)    
   Ai oarecare dreptate (Vineri, 19 iulie 2019, 15:32)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

   Dar:
   1. Nu e unanimitate, din cate stiu eu sunt 9 judecatori. Deci 8-0 nu e unanimitate, lipseste unul. Avand in vedere ca e vorba de CCR, asa ceva nu ar trebuie sa fie admisibil. Nu ne jucam de-a prezenta cand e vorba de Constitutie.
   2. Eu unul as interzice amnistia in totalitate deci pentru oricine si orice. Iar gratierea ar trebui lasata doar la latitudinea Presedintelui, DOAR pentru cazuri umanitare si DOAR pentru 2-3 (numarul poate fi discutat dar sub 10 sigur) persoane pe an.
   3. Asa cum am mai spus, aceasta decizie a CCR o consider nula si neavenita de drept! CCR se pronunta doar la constitutionalitatea unei legi, act, etc. Aici fiind vorba de MODIFICAREA Constitutiei, e clar ca nu are cum sa se pronunte daca ceva e constitutional sau nu de moment ce acele articole NU EXISTA INCA in Constitutie. Dupa aceea, da, pot verifica daca legile, actele se supun si acelor articole. Dar pana atunci, cum sa hotarasti daca ceva e constitutional sau nu pe baza a ceva ce nu exista???
 • +4 (10 voturi)    
  cu alte cuvinte (Vineri, 19 iulie 2019, 15:13)

  liviu_ [utilizator]

  inca un referendum ca ala cu 300 parlamentari...

  oamenii vote4aza, politicienii ignora!

  interesant cum acum conteaza comisia de la venetia... cand a fost vorba de completele de 5 si 3 nu a mai condat... cand a fost vorba de politizarea numirilor si demiterilor sefilor dna si procuraturii nici atat!

  ccr ofera iar un colac de salvare pentru infractori ... le permite, din nou, sa IGNORE vointa poporului!
 • +2 (8 voturi)    
  PS: (Vineri, 19 iulie 2019, 15:18)

  liviu_ [utilizator]

  deci interzicerea politicienilor de a face niste tampenii sunt politice, nu juridice...
  bine de stiut...

  ccr TREBUIE desfiintat !
  motivarea e mai de kkt decat ma asteptam... practic ccr face pipi pe TOT referendumul!
 • 0 (4 voturi)    
  bai (Vineri, 19 iulie 2019, 15:41)

  dragonic [utilizator]

  - de ce se comenteaza decizia poporului ?
  de ce nu se trece in constitutie anularea dreptului parlamentului de a decide daca un parlamentar trebuie anchetat ? de ce parlamentarii sunt mai sus decat poporul ?
  - de ce sa nu se pevada in constitutie clar ca nu ai voie sa ocupi o functie in parlament , conducerea ministerelor , institutiile statului a NICI UNEI PERSOANE CARE A FOST CONDAMNATA MIN 1 ZI ! PENTRU TOATA VIATA ??????
  - DE CE curtea constitutionala nu retracteaza greselile de interpretare a constututiei ?????
  etc - restul sunt basme si comentarii ale unor nimeni care acum sunt vai de mama lor dar comenteaza
 • 0 (4 voturi)    
  taia-v-ar pensiile alea speciale (Vineri, 19 iulie 2019, 15:56)

  Dodel540 [utilizator]

  adica ccr va comunica cu subiect si predicat ca (cetateni ai Romaniei) sunteti prea prosti sa intelegeti chestiunile legale cu care se joaca ei toata ziua.

  Ar trebui un referendum despre interzicerea pensiilor speciale. Ca sa nu mai fie discriminari nu-i asa?
 • +1 (1 vot)    
  Este corecta decizia CCR (Sâmbătă, 20 iulie 2019, 10:27)

  LucS_M [utilizator]

  Inca o data s-a dovedit ce fel de om este Iohannis: a prostit oamenii cu intrebarile lui tâmpe doar ca sa aduca multa lume la vot. Sa astepte si data viitoare atat el cat si initiatorii intrebarilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Klaus nu este bărbat(ă) ca Maia Sandu... (Sâmbătă, 20 iulie 2019, 11:57)

  Nyk1 [utilizator]

  ...sau ca Igor Dodon, să ignore deciziile CCR precum aceștia au făcut-o cu deciziile CCM.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by