După ce a efectuat mai multe vizite importante la București, Bruxelles, Kiev și Berlin, premierul moldovean, Maia Sandu, spune într-un interviu la RFI că săptămâna viitoare din nou va merge la Bruxelles, iar până la sfârșitul acestui an, șefa Executivului de la Chișinău va merge, cel mai probabil, și la Moscova.

Maia SanduFoto: Hotnews

”Avem tare multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Timpul este puțin. A trebuit să merg la Bruxelles pentru că avem nevoie de asistență externă. Am mers la București și la Kiev pentru că este nevoie să rezolvăm niște probleme imediate legate de proiectele în derulare. S-ar putea să merg la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a semna câteva acorduri pentru ca această asistență UE, reluată recent pentru R.Moldova, să poată să se deburseze în curând. (...) A trecut doar o lună și noi am reușit să obținem prima decizie a Uniunii Europene de deblocare a finanțării externe.”, spune Maia Sandu.

Întrebată cum vede evoluția relațiilor bilaterale în special cu statele vecine, România și Ucraina, șefa Cabinetului de la Chișinău spune, pentru început, că a fost foarte bucuroasă și impresionată de căldura cu care a fost primită recent delegația R.Moldova, atât la București, cât și la Kiev.