​Președintele Donald Trump a declanșat un nou scandal, fiind acuzat de rasism. După ce le-a „invitat” pe mai multe membre ale congresului american să plece în țările de origine, mesajul său a fost preluat de suporteri care, la ultimul miting electoral, au început să scandeze ”Trimiteți-o acasă!”, referindu-se la una dintre femeile vizate de liderul de la Casa Albă, democrata Ilhan Omar. Trump a susținut ulterior că nu este de acord cu astfel de scandări.

HotNews.roFoto: Hotnews

Omar este membră a Congresului din partea Partidului Democrat, este cetățean american, provenind din Somalia, familia sa fugind din țara africană din cauza războiului civil și emigrând în SUA.

Scandările din timpul discursului electoral al președintelui au stârnit indignare în rândul opiniei publice, fiind condamnate inclusiv de republicanii lui Trump, notează BBC News.

Trump, care nu a avut nicio reacție de dezaporbare în timpul mitingului, susține acum că nu este de acord cu scandările fanilor săi. ”Nu am fost fericit (când am auzit-n.red). Nu sunt de acord cu așa ceva”, a comentat ulterior președintele american, fără însă a argumenta.

Incidentul a avut loc la unul dintre mitingurile electorale din Carolina de Nord.

Trump a fost aplaudat la scenă deschisă după ce a lansat un nou atac la adresa femeilor din congres Alexandria Ocasio-Cortez, Rashia Tlaib și Ayanna Pressley pe care le-a acuzat că urăsc America. Despre Omar, președintele a spus că este ”antisemită”.

Înaintea mitingului, Congresul a respins o propunere privind declanșarea procedurii de suspendare a președintelui.

Reacția electoratului prezent la miting nu este totuși una singulară. În timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, suporterii strigau ”La închisoare!”, referindu-se la Hillary Clinton.