Un bărbat din localitatea ieșeană Zmeu este cercetat de polițiști după ce și-a bătut soția, apoi a spart, cu un topor, parbrizul ambulanței care îi acorda primul ajutor femeii, relatează Mediafax.

AmbulantaFoto: Facebook

Incidentul a avut loc luni seară în localitatea ieșeană Zmeu, în urma unui scandal între cei doi soți. Femeia de 29 de ani a cerut ajutorul polițiștilor după ce a fost bătută de soțul ei, iar când au ajuns acolo, oamenii legii au cerut intervenția unui echipaj de ambulanță care să îi acorde îngrijiri medicale femeii. Nervos că soția sa a chemat poliția, bărbatul a devenit și mai agresiv.

„Am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul ei. Colegii mei s-au deplasat la fața locului, iar întrucât femeia necesita îngrijiri medicale, s-a prezentat și un echipaj medical. În timp ce femeii i se acordau îngriji medicale, soțul acesteia ar fi lovit cu un obiect contondent parbrizul autospecialei SMURD", a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal și se fac cercetări pentru violență în familie și distrugere.

Bărbatul nu a fost agresiv cu cadrele medicale, însă soția sa a fost transportată în siguranță la spital.

„Ajuns, acest echipaj a preluat femeia care era conștientă, cu mai multe contuzii, a făcut evaluarea medicală și a decis aducerea ei la UPU pentru investigații și tratament de specialitate. La momentul încercării de a pleca de la locul solicitării, echipajul care se afla în mașină a fost agresat de către rudele femeii, în primul rând de către soțul care a fost declarat de către pacientă ca fiind agresorul, s-a produs spargerea parbrizului mașinii de intervenție de prim ajutor medical și s-a cerut sprijinul poliției. Pacienta a ajuns cu bine cu echipajul, a fost evaluată și tratată pentru contuzii", a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Mașina de intervenție urmează să fie reparată, iar până când se va găsi o altă autospecială care să intervină în zona Podu Iloaiei, acolo rămâne doar un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.