Premierul Marii Britanii, Theresa May, consideră ”complet inacceptabile” declarațiile președintelui american, Donald Trump, potrivit cărora mai multe membre de culoare ale Congresului ar trebui să se întoarcă în țările de unde provin, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei americane, Trump se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley și Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanților. Toate cele patru dețin cetățenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

”Este atât de interesant să vezi reprezentante democrate progresiste, care la origine vin din țări ale căror guverne total catastrofale, cele mai rele, corupte și inepte din toată lumea (asta dacă chiar au guvern funcțional), acum spun, în gura mare și tăios, oamenilor din Statele Unite, cea mai grozavă și puternică națiune din lume, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru”, a afirmat președintele Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter. „De ce nu se duc înapoi să ajute la rezolvarea problemelor locurilor distruse și devastate de criminalitate de unde au veni? Apoi să veniți și să ne arătați cum se face”, a conchis liderul de la Casa Albă.