Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, spune că social-democrații trebuie să ia act de dorința electoratului coaliției PSD-ALDE de a avea un candidat comun la alegerile prezidențiale - Călin Popescu Tăriceanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vosganian a făcut aceste declarații la finalul ședinței ALDE, precizând că s-a votat, cu "o largă majoritate", ca Tăriceanu să fie candidatul ALDE pentru președinție.

"Așadar, electoratul coaliției PSD-ALDE îl validează pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al acestei coaliții, sper ca și colegii noștri din PSD, în virtutea înțelegerii pe care am avut-o, să ia act de această dorință a electoratului, nu numai a ALDE, ci și PSD. Noi nu ne-am derulat încă toate procedurile interne, până la sfârșitul lunii vom avea o astfel de procedură în care să validăm candidatura domnului Călin Popescu Tăriceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar cu recomandarea explicită ca și colegii noștri din PSD să ia act de acest lucru și Călin Popescu Tăriceanu să fie candidatul întregii coaliții”, a declarat Vosganian.

El a susținut că Tăriceanu este singurul candidat cu șanse reale de câștig în fața lui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: PSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale / Dăncilă ar fi spus că dacă partidul nu intră în turul doi își va da demisia - surse